Olympiakisojen nuorin taipui 27 vuotta vanhemmalle vastustajalleen

Hend Zaza (kuvassa) on nuorin olympiaosanottaja sitten Romanian Beatrice Hustiun, joka kilpaili 11-vuotiaana taitoluistelussa vuoden 1968 talvikisoissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion olympiakisojen nuorimman urheilijan, 12-vuotiaan syyrialaisen Hend Zazan kisat päättyivät nopeasti, kun Itävallan Liu Jia vei naisten pöytätenniksen avauskierroksen ottelun erin 4–0. Liu on 39-vuotias ja hän voitti EM-kultaa 2005, neljä vuotta ennen Zazan syntymää.

Zaza on nuorin olympiaosanottaja sitten Romanian Beatrice Hustiun, joka kilpaili 11-vuotiaana taitoluistelussa vuoden 1968 talvikisoissa.

– Tokion kisoihin pääsy oli minulle jo saavutus. Minulta ei vaadittu voittoa, vaan hyvin pelaamista, kisojen avajaisissa Syyrian lippua kantanut Zaza kuvaili.

– Esitykseni oli mielestäni hyvä, ja sain oppia tappiosta. Kaksitoistavuotias tyttö pelaamassa 39-vuotiasta vastaan ja saa yhdeksän tai kymmenen pistettä, se on saavutus. Toivottavasti seuraavissa olympialaisissa voitan ottelun tai pari.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut