Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokion kuumuus laittoi tenniksen kärkipelaajatkin koville – Djokovic ja Medvedev avasivat lauantaina Tokion olympialaisten miesten tennisturnauksen voitoilla

Kärkisijoitetut Novak Djokovic ja Daniil Medvedev avasivat lauantaina Tokion olympialaisten miesten tennisturnauksen voitoilla, mutta kaksikko ei ollut tyytyväinen otteluiden varhaiseen aloitusaikaan.

Venäläistähti Medvedev kaatoi tiukkojen vaiheiden jälkeen Kazakstanin Aleksandr Bublikin 6–4, 7–6. Serbialaissuuruus Novak Djokovic kukisti Bolivian Hugo Dellienin 6–2, 6–2.

Pelaajat joutuivat avauspäivänä lujille erittäin kosteassa, noin 30-asteisessa säässä. Keskipäivän jälkeen ottelunsa aloittanut Medvedev toivoi pelipäiville jatkossa myöhäisempää alkamisaikaa, ja Djokovic yhtyi kollegansa ajatuksiin.

– En ymmärrä, miksi otteluita ei aloiteta kolmelta iltapäivällä. Olen ymmärtänyt, että täällä on jonkinlainen ulkonaliikkumiskielto ja ottelut pitää saada pelattua ennen keskiyötä. Minä sain juuri pelattua viimeisen ottelun (keskuskentällä), eikä kello ole edes viisi. Meillä olisi yhä seitsemän tuntia aikaa, ja kaikilla kentillä on valot, Djokovic ihmetteli.

Medvedev oli ärtynyt myös siitä, että Tokiossa pelaajien tauot kestävät erien aikana vain minuutin. Ammattilaiskiertueilla puoltenvaihtoa edeltää tavallisesti puolentoista minuutin tauko.

– Luulen, että jos täällä kysyisi 200 tennispelaajalta asiasta, 195 heistä luulisi tämän olevan vitsi, Medvedev sanoi.

Maailmanlistalla toisena oleva Medvedev pelaa 25-vuotiaana ensimmäisissä olympialaisissaan. Maailmanlistan ykkönen Djokovic tavoittelee Tokiossa ensimmäistä olympiakultaansa ja neljättä palasta niin kutsuttuun kultaiseen grand slamiin.

Kultaisella gland slamilla tarkoitetaan neljän grand slam -turnauksen ja olympiaturnauksen voittamista samana vuonna. Saavutukseen on yltänyt ainoastaan saksalainen Steffi Graf vuonna 1988.

Vähän yllätyksiä

Kaksinpelin avauspäivä sujui vahvasti suosikkien komennossa. Naisten kaksinpelissä paikkansa toiselle kierrokselle lunastivat muun muassa Puolan Iga Swiatek, Tshekin Barbora Krejcikova ja Venäjän Anastasia Pavljutshenkova.

Päivän kenties suurin paukku nähtiin miesten nelinpelissä, kun brittipari Andy Murray ja Joe Salisbury kukistivat kakkossijoitetun ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut lukemin 6–3, 6–2.