Topias Lepo astuu neljännen kerran ammattilaiskehään – nyt vastassa on uran kovin vastustaja

Nyrkkeily: Borgå Boxingin Topias Lepo kohtaa neljännessä ammattilaisottelussaan Ukrainan Yevhen Kaleniukin.

Topias Lepo on iskenyt tässä vaiheessa kolme ammattiottelua, jotka hän on voittanut kaikki. Borgå Boxing

Toni Degerlund

Borgå Boxingin 26-vuotias Topias Lepo pääsee elokuun alussa, 6.8. jälleen tosi toimiin ammattilaiskehässä. Olympiatyylin nyrkkeilyn porvoolainen Suomen mestari, kohtaa kotikentällään, Ravintola Seireenin pihalla järjestettävässä Summer Boxing Nightissa Ukrainan 28-vuotiaan Yevhen Kaleniukin. Ukrainalainen tulee olemaan Levon ammattilaisuran kovin haaste tässä vaiheessa. Kaleniuk on nyrkkeillyt ammattilaiskehässä neljä ottelua, joista hän on voittanut kaksi tyrmäyksellä. Yksi otteluista on päättynyt ratkaisemattomana, ja uran ensimmäisestä ottelusta, viisi vuotta sitten tuli tilastotappio. Kaleniuk haluaa kuitenkin edetä ammattilaisurallaan, aivan kuten Lepokin, joten luvassa on tiukka kamppailu voitosta.

Kun porvoolaiselta kysyttiin halukkuutta otteluun, ei hänen tarvinnut kauaa harkita asiaa. Mies uhkuu itseluottamusta, ja on omasta mielestään elämänsä kunnossa. Korona ei ole estänyt harjoittelemista. Lepo onkin harjoitellut pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä.

– Jos en tykkäisi nyrkkeilystä ja harjoittelemisesta niin paljoa, niin motivaatio olisi ollut kyllä koetuksella, Lepo naureskelee.

– Tykkään harjoitella kovaa ja paljon ympäri vuoden.

– On ollut jo hyvän aikaa puhetta, että Porvoossa olisi tarkoitus jossain vaiheessa järjestää ilta, ja suostuin heti.

– Matsit ovat olleet kiven alla, ja vain ottelemalla etenee ammattinyrkkeilyssä.

Taitavalla nyrkkeilyllä, voitto kotiin.

– Lähtökohtaisesti se tulee olemaan kovin matsini tässä vaiheessa. Mahan pohjassa on sopivasti perhosia, kun vastustajan taso kovenee ja erämääräkin nousee kuuteen.

– Kaleniuk on perusnyrkkeilijä, mutta aika nopeakätinen. Katselin pari nauhaa läpi.

– Kehässä vasta näkee, miten homma lähtee kulkemaan. Taitavalla nyrkkeilyllä, voitto kotiin.

– Voitto tästä vie askeleen eteenpäin, ja kohti titteliotteluita. Niistä lähdetään sitten aikanaan hakemaan seuraavaksi voittoja kotiin.

Topias Lepo voitti edellisen ammattilaisottelunsa ensimmäisessä erässä keskeytyksellä. Emilia Nieminen

Mies on huippukunnossa.

Topias Levon valmentaja Miika Forsström tiedostaa niin ikään, että ukrainalainen on nuori, nälkäinen, nopeakätinen ja kovaa lyövä nyrkkeilijä, joka tarjoaa juuri sopivaa haastetta Levon ammattilaisuralle.

– Voitolla Topias todistaisi kykenevänsä kukistamaan muita huipulle tähtääviä ottelijoita, Forsström toteaa.

– Voitto avaisi myös tien SM-otteluun. Topiaksen ammattilaisuran suuremmat mahdollisuudet tulevat kuitenkin vasta noin kymmenen ammattilaisottelun jälkeen.

– Tällaiset kovat ottelut ennen sitä varmistavat kuitenkin, että Topias on silloin urheilullisesti valmis niihin.

– Topias harjoittelee koko ajan uraa edistävästi, ei vain otteluja varten. Mies on huippukunnossa.

– Etsimme Topiakselle Seireenin iltaan uran kovinta vastustajaa, ja matchmakerimme Petri Paimander löysi Ukrainasta halukkaan kaverin, joka ei ole hävinnyt viiteen vuoteen.

Topias Lepo on kovassa kunnossa, minkä myös miehen valmentaja Miika Forsström vahvistaa. Emilia Nieminen

Summer Boxing Nightissa nähdään myös laadukas ammattinyrkkeilydebyytti, kun Helsingin Tarmon Amin Nuri nousee kehään tapahtuman toiseksi viimeisessä ottelussa. Peräti viisi Suomen mestaruutta ja yhden Pohjoismaiden mestaruudenkin paita päällä voittanut, vasenkätinen Nuri lähtee ammattilaisena tavoittelemaan Euroopan Unionin mestaruutta.

– Tavoitteenani on olla paras versio itsestäni nyrkkeilijänä, ja kulkea ottelu ottelulta kohti EU-mestaruutta, Nuri paljastaa.

Ammattilaiskehässä nähdään Levon ja Nurin lisäksi tappiollisesta SM-ottelustaan voittojen tielle mielivä ”Stadin Malli” Timo Laine ja tamperelainen, kuudesta ottelustaan neljä voittoa iskenyt Janne Rantanen. Borgå Boxingin olympiatyylin nyrkkeilyn lupaus, Lotta Puustinen nähdään myös kesäkehässä.

– Topiaksen ottelun lisäksi, odotan erityisesti Amin Nurinin debyyttiä, Forsström kertoo.

– Hänelle on tulossa sellainen vastustaja, että iskuja tullaan varmasti vaihtamaan rajusti heti ensisekunneista alkaen.

– Meiltä mukana on vastaavasti juniori-ikäisemme Lotta, joka hakee revanssia Lohjan Mia Pääjoesta. Tytöt kohtasivat kesäkuun alussa ja silloin Pääjoki voitti ottelun hajaäänin 2–1.

– Tapahtumien järjestämisessä on aina melkoinen homma, eikä taloudellista voittoa tälläkään kertaa tavoitella.

– Saamme nyt kuitenkin, nyrkkeilijöidemme uria, toivon mukaan edistäviä otteluja, ja saamme seuraamme esille juuri ennen syksyn kurssiemme alkamista.

Borgå Boxingin järjestämän tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä osoitteessa www.liveto.fi. Paikkoja tapahtumaan on myynnissä rajoitetusti, joten halukkaiden katsojien kannattaa toimia nopeasti. Borgå Boxingin viime elokuun tapahtuma myyntiin täyteen reilussa viikossa.

Taustat

Topias Lepo

Ikä: 26 vuotta.

Seura: Borgå Boxing.

Ammatti: Opiskelija.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Tulossa vasta.

Lempiruoka: Faijan tekemä pizza.

Lempimusiikki: Riippuu päivästä.

Motto: Reteesti vaan.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut