Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mattsson tähyää olympiafinaaliin, Koljonen uskoo superyllätykseen

Kahdeksan suomalaisurheilijaa kilpailee tänään Tokion olympialaisissa. Kovimmat odotukset kohdistuvat porilaiseen rintauimariin Matti Mattssoniin, joka tavoittelee varhain aamulla Suomen aikaa finaalipaikkaa 200 metrin rintauinnissa.

Eilisen alkuerässä Mattsson oli kolmanneksi nopein ajalla 2.08,44.

Olympiakisoissa finaalipaikka edellyttää Mattssonin arvion mukaan 2.08:n alitusta, ellei pikainen siirtyminen aamu-uinteihin laske tasoa.

Mattsonille aamu-uinti saattaa olla eduksi, sillä hän tekee nykyisin vain yhden allasharjoituksen päivässä ja juuri aamuisin.

– Se ehkä palvelee tätä tilannetta. Olen myös pyrkinyt valmentajan kanssa siihen, että pystyisin aina hyvään perussuoritukseen kuten äsken. Se on tosin alkanut toimia vasta tänä vuonna, jatkuvasti 2.08-alkuisia tuloksia pommittanut Mattsson kertoi alkuerän jälkeen.

Mattssonia valmentaa Eetu Karvonen.

Koljonen saa EM-revanssin

Mattsson kisaa kolmansissa olympialaisissaan, mutta sulkapalloilija Kalle Koljoselle olympialaiset ovat uran ensimmäiset. Maanantaina Koljonen kukisti itävaltalaisvastustajansa, mutta tänään kello 12.40 alkavassa ottelussa vastus kovenee. Koljonen haastaa maailmanlistan kakkosen, Tanskan Viktor Axelsenin, jolle hävisi keväällä EM-kisoissa. Koljonen voitti kuitenkin EM-areenalla pronssia, suomalaisten ensimmäisen aikuisten sulkapallomitalin.

– Tässä lajissa mikään ei ole mahdotonta. Jos minulle sattuu todella loistava ja hänelle vähän huono päivä, saatan minä voittaakin. Jos lähtee mentaliteetilla, että voittaminen on mahdotonta, on hävinnyt jo valmiiksi, Koljonen sanoi avausottelunsa jälkeen.

Mäkelä-Nummela radalle

Suomalaisten kisapäivän avaa kuitenkin haulikkoampuja Satu Mäkelä-Nummela, joka oli maanantaina seuraamassa skeetin miesten olympiafinaalia. Trapin avauspäivänä Mäkelä-Nummelalla on osuttavanaan 75 kiekkoa kolmessa 25 kiekon sarjassa. Ensimmäinen sarja alkaa kello 3.25 Suomen aikaa, toinen kello 5.50 ja kolmas kello 8.15.

Mäkelä-Nummelalle olympialaiset ovat uran neljännet. Hän avasi olympiataipaleensa vuonna 2008 kultamitalilla ja tavoittelee nytkin finaalipaikkaa.

Jousiammuntapaikalla Antti Vikström kohtaa pudotusammuntojen avauskierroksella Malesian Khairul Anuar Mohamadin kello 3.43. Jos Vikström voittaa, toinen kierros odottaa heti perään.

Purjehduksessa Tuuli Petäjä-Sirén yrittää parantaa 14. sijaansa kello 6.15 alkaen, kun RS:X-luokka purjehtii lähdöt 7–9. Kello 8.35 alkaen vesille pääsevät myös Nacra 17 -luokan Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen, joiden on määrä purjehtia kolme lähtöä.

Uinnissa Fanny Teijonsalo debytoi olympia-altaassa kello 13.10 sadan metrin vapaauinnin neljännessä alkuerässä.