Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmentaja Karvonen kehuu Mattssonin päätä ja harjoituslahjakkuutta

Olympiamitalisti Matti Mattsson on kiitellyt vuolaasti valmentajaansa Eetu Karvosta, joka oli aktiiviurallaan ainakin Matssonin sanoin jopa häntä "kovempi runttaaja". Karvonen antoi takaisin mitalipäivän illalla.

– Kuukausittain katson treeneissä Mattia ja mielessä käy, ettei tuohon pysty kukaan muu maailmassa, Karvonen ylisti Mattssonin harjoituslahjakkuutta.

Lahjakkuus tulee yhtä vahvasti esiin kilpailuissa. Karvonen kehui Tokion suorituksissa erityisesti olympiamitalistin henkistä vahvuutta.

– Pää kestää. Alku- ja välierissä en voinut kuin ihmetellä, miten sillä riitti kantti uida niin löysää, Karvonen jatkoi.

– Ei tarvinnut olla kauhea asiantuntija, että tiesi Matin uivan finaalissa niitä uinteja kovempaa. Pää kesti uida erissä niin kevyesti, ja se taas ruokki itsetuntoa. Jäi fiilis, että niistä on otettavissa aikaa pois.

Vielä varaa parantaa

Kun kaksikko aloitti yhteistyön viisi vuotta sitten, molempien mielessä tavoitteena oli olympiamitali. Eikä kumpikaan ajatellut, että finaaliuintiin mentäisiin kumartelemaan muita.

– Monta kertaa usko oli koetuksella, mutta tämä on nyt se tavoite, joka meillä silloin oli, Karvonen vahvisti.

Mattsson kertoi tuoreena mitalistina, että ura jatkuu, ja mainitsi samassa yhteydessä jo Pariisin 2024 olympialaiset. Se sopisi Karvoselle.

– Menen joka tapauksessa hallille maanantaina. Matti tulee sinne sitten, kun siltä tuntuu, Karvonen naurahti.

– Kiva olisi tietenkin jatkaa, kun saisi valmentaa yhtä maailman parhaista uimareista. Mutta se on hänen päätöksensä.

Karvonen vakuutti, että Mattssonilla on edelleen parantamisen varaa ja resurssit riittäisivät jo nyt 2.06-alkuiseen tulokseen.

Suomeen kaksikko palaa Mattssonin sanoin "sinivalkoisin siivin" jo perjantaina.

– Toivottavasti vaimot ovat vastassa kentällä. Muista juhlallisuuksista en tiedä. Minä mietin vain uintia, Karvonen nauroi.