Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuivisto juoksi alle haamurajan, Pulli pomppasi pituuskarsinnan senttipelissä olympiafinaaliin

Suomalaisten suoritukset Tokion olympialaisissa 31. heinäkuuta:

Golf: Sami Välimäki pelasi lauantaina miesten kilpailun kolmannen kierroksen tuloksella kolme alle parin. Se nosti hänet jakamaan 32. sijaa yhteistuloksella –5. Eroa johtavaan Yhdysvaltain Xander Schauffeleen on yhdeksän lyöntiä. Kärkikymmeniköstä Välimäki on viiden lyönnin päässä. Kalle Samooja kirjautti kolmannella kierroksella tuloksen –1. Kokonaiskilpailussa hän on par-vauhdissa ja jakaa ennen päätöskierrosta 49. sijaa.

Purjehdus: Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay purjehtivat Enoshimassa sekaluokka Nacra 17:ssä kolmessa lähdössä sijat 18, 8 ja 12. Heidän sijoituksensa kokonaiskilpailussa pysyy yhdeksän lähdön jälkeen 13:ntena. Ennen sunnuntaista perusregatan kolmea viimeistä lähtöä heillä on matkaa kymmenenteen eli viimeiseen mitalilähtösijaan 28 sijalukupistettä. Jatkopaikka vaatisi ihmettä.

Uinti: Varasijalta naisten 50 metrin vapaauinnin välieriin yltänyt Fanny Teijonsalo oli 16 uimarin joukossa 15:s ajalla 24,91. Hän jäi Suomen ennätyksestään 0,14 sekuntia ja finaalipaikasta 0,59 sekuntia.

Yleisurheilu: Suomalaispäivän avasi naisten 400 metrin aitajuoksun alkuerissä Viivi Lehikoinen uransa toiseksi parhaalla ajalla 55,67. Erässään viidenneksi juossut Lehikoinen jäi ennätyksestään 0,25 sekuntia ja oli alkuerien 21:s. Välieräpaikkaan jäi matkaa vain kaksi sadasosasekuntia. Myös lyhemmällä naisten aitamatkalla 100 metrillä välieräpaikat jäivät suomalaisilta haaveeksi. Annimari Korte pinkoi alkuerässään viidenneksi ajalla 13,06. Hän oli aikavertailussa 26:s, ja jatkopaikka jäi kuuden sadasosasekunnin päähän. Reetta Hurske oli erässään kuudes ajalla 13,10. Hänen kokonaissijoituksensa oli 29:s, kun jatkopaikkaan olisi tarvittu 0,10 sekuntia parempi aika. Miesten pituuskarsinnassa Kristian Pulli hyppäsi B-ryhmän kahdeksanneksi ponnistettuaan toisella yrityksellään 796. Hän selviytyi senttipelissä viimeisenä eli 12:ntena miehenä finaaliin. Seuraavaan sijaan jäi rakoa yksi sentti. 800 metrin juoksussa Sara Kuivisto jatkoi hienoa kesäänsä alitettuaan ensimmäisenä suomalaisnaisena kahden minuutin haamurajan SE-ajalla 1.59,41. Hän oli välieränsä kuudes ja jäi finaalipaikasta 0,13 sekuntia. Lopputuloksissa 11:nneksi merkitty Kuivisto oli välierissä koko joukon yhdeksänneksi nopein.