Askolalainen Aatu Kangasniemi moukaroi Lohjalla yli 80 metriä ja paranteli omissa nimissän ollut SE-tulosta

Nurmijärven Yleisurheilijoiden Aatu Kangasniemi kiskaisi uuden P15-ikäluokan SE-tuloksen lukemilla 81,96. Nina Paloheimo

Nurmijärven Yleisurheilua edustava, askolalainen Aatu Kangasniemi heitti moukaria Lohjalla rankkasateessa 15-vuotiaiden poikien Suomen ennätyksen 81,96. Kangasniemi paransi pari kuukautta sitten heittämäänsä ennätystä peräti 3,32 metrillä. 15-vuotiaat pojat heittävät nelikiloista moukaria eli samanpainoista kuin naiset. Kangasniemen tulos on pisin suomalainen moukarikaari viiteen vuoteen. Vuonna 2016 Aleksi Jaakkola lennätti kuuden kilon lekaa 19-vuotiaiden Suomen ennätykseen 80,54. Kangasniemi oli vähällä jättää Lohjan-kisan väliin rankkasateen takia.

– Sitten muistin, että Lohjalla on niin hyvä rinki, että siinä ei sadekaan haittaa, Kangasniemi sanoi.

Kangasniemi linkosi ennätyksen heti ensimmäisellä kierroksella.

– Kävi mielessä, että voisin lopettaa kilpailuni siihen, mutta halusin heittää myös hyvän sarjan.

Kangasniemen toinen heitto lipsahti ulos sektorista, mutta neljä viimeistä kantoivat komeasti 78,34, 79,28, 78,03 ja 79,53. Niistä kaksi pisintä ylittivät aikaisemman Suomen ennätyksen.

– Olen löytänyt oikean tekniikan viime aikojen harjoituksissa. Olen heittänyt tänä kesänä pitkälle myös teknisesti huonoilla heitoilla.

Olen löytänyt oikean tekniikan viime aikojen harjoituksissa.

– Tänä vuonna ovat kehittyneet erityisesti nopeus ja suoritusvarmuus, mutta ei niinkään voima.

– Lisäksi syliväli on kasvanut paljon ja voin viedä moukaria entistä kauempana vartalosta laajemmalla liikeradalla, Kangasniemi kertoi.

Askolassa asuva Kangasniemi harjoittelee moukaria Sipoossa, Espoonlahdessa ja Eläintarhassa sekä Nurmijärvellä valmentajansa Hannu Rinnekarin navetassa. Askolan kentällä ei ole moukarihäkkiä, mutta kotipihalla voi työntää kuulaa. Kangasniemi on myös kuulassa ikäluokkansa Suomen ykkönen. Hänen ennätyksensä on 20,50.

– Loppukesän tavoitteet ovat moukarissa 82 metrin ylitys ja kuulassa 21,50. Ensi kesänä sitten 17-vuotiaiden EM-kisat ja Euroopan nuorten olympiafestivaali, Kangasniemi sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut