Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Van Gaal ottaa jälleen vetovastuun Hollannin maajoukkueesta

Edellisen kerran toukokuussa 2016 aktiivivalmentajana toiminut Louis van Gaal ottaa kolmatta kertaa urallaan vetovastuun Hollannin miesten jalkapallomaajoukkueesta. Hollannin jalkapalloliitto vahvisti asian keskiviikkona verkkosivuillaan . Van Gaal, 69, seuraa tehtävässään alkukesän EM-kisapettymyksen jälkeen valmennuspestistä eronnutta Frank de Boeria.

– Hollantilainen jalkapallo on aina ollut lähellä sydäntäni, ja maajoukkuevalmennus on mielestäni avainasemassa ajatellen maamme jalkapallon kehittymistä, totesi van Gaal tiedotteessa.

Van Gaal on aiemmin toiminut Hollannin miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana vuosina 2000–2002 ja 2012–2014. Hollantilaisluotsin sopimus yltää Qatarin MM-karsintoihin ja MM-lopputurnauksen (2022) loppuun saakka, jos Hollanti selviää kisoihin. Hollanti on tällä hetkellä MM-karsintalohkossaan Turkin jälkeen toisena saatuaan kolmesta ottelusta kuusi pistettä.