The Times: Sadan metrin olympiavoittajan Jacobsin entinen ravintoneuvoja epäiltynä steroidien levittämisestä

Jacobsin ravintoneuvojana on tähän vuoteen asti esiintynyt kehonrakentaja Giacomo Spazzini, jonka toimia viranomaiset tutkivat. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Sadan metrin ja pikaviestin olympiakultaa Tokiossa voittaneen Lamont Marcell Jacobsin entinen ravintoneuvoja on poliisitutkinnan kohteena epäiltynä anabolisten steroidien levittämisestä, uutisoi The Times .

Italialainen Jacobs, 26, alitti ensimmäisen kerran kymmenen sekunnin rajan sadalla metrillä vasta tämän vuoden toukokuussa, joten hän ei ole ollut yleisurheilun dopingtestausta koordinoivan AIU:n testattavien urheilijoiden listalla. Jacobsin olympiavoitto Euroopan ennätysajalla 9,80 oli jättiyllätys.

Jacobsin ravintoneuvojana on tähän vuoteen asti esiintynyt kehonrakentaja Giacomo Spazzini, joka toimii valmennus- ja lisäravinnealalla. Jacobsin olympiavoiton jälkeen Spazzini antoi Italiassa medialle haastatteluja, joissa hän otti kunniaa Jacobsin menestyksestä.

The Times kirjoittaa nähneensä Italian poliisin dokumentteja, joiden mukaan viranomaiset tutkivat Spazzinin osallisuutta petokseen sekä kiellettyjen dopingaineiden ja varastetun tavaran välittämiseen.

Tutkinnassa epäillään, että operaatiota johtanut henkilö on saanut haltuunsa reseptilomakkeita ja lääkärin leimasimen, joiden avulla hän on hankkinut asiakkailleen lääkkeitä dopingkäyttöön. Spazzini on poliisin käsityksen mukaan ollut operaation johtajan apumies. Spazzinin epäillään myös esiintyneen ravintoneuvojana ilman ammattinimikkeen käyttöön vaadittavaa koulutusta.

Jacobsin agentti ilmoitti pikajuoksijan lopettaneen yhteistyön Spazzinin kanssa tämän vuoden maaliskuussa, kun tieto poliisitutkinnasta oli tullut Jacobsille.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut