Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tennistähti Naomi Osaka pohti huoliaan ja mediasuhdettaan – "Minun pitäisi tuntea, että olen elämässä voittamassa"

Japanilaistähti Naomi Osaka kohahdutti tennispiirejä alkukesällä boikotoimalla Ranskan avoimen tennisturnauksen lehdistötilaisuuksia. Henkisistä paineista ja mielenterveysongelmista kärsinyt Osaka vetäytyi Ranskasta turnaustauolle, mutta on nyt palannut Tokion olympialaisten kautta WTA-kiertueelle.

Japanilainen kukisti Cincinnatin arvokkaassa turnauksessa Yhdysvaltain lupaavan Coco Gauffin 4–6, 6–3, 6–4 ja eteni neljännesvälieriin. Ottelun jälkeen Osaka vastaili rauhalliseen sävyyn lehdistön kysymyksiin.

Osaka, 23, pohti sitä, mistä hänen alkukesän mediapäätöksensä johtui. Nelinkertaisen grand slam -mestarin mukaan toimittajille puhuminen vahingoitti hänen mielenterveyttään.

– Kun katsoo, mitä Haitilla ja Afganistanissa tapahtuu, asiat ovat ihan hulluja. On hullua, että olen Yhdysvalloissa lyömässä tennispalloa ja ihmiset tulevat katsomaan minun pelaamistani, Osaka ihmetteli.

Maanjäristyksen runtelema Haiti on Osakan isän kotimaa. Japanissa syntynyt tennistähti muutti perheensä kanssa Yhdysvaltoihin 3-vuotiaana.

– Ihmettelen, mikä vaikutti minuun niin paljon, etten enää halunnut tehdä mediavelvollisuuksia. Ehkä pelkäsin ikäviä otsikoita, Osaka pohti.

– Minun pitäisi tuntea, että olen elämässä voittamassa. Se, että ihmiset katsovat minua, on saavutus, mutta se ei tuntunut (alkukesällä) siltä. En ollut kiitollinen.

Koronapandemiallakin on voinut olla osansa Osakan tuntemuksiin.

– Osa stressistä on saattanut johtua siitä, etten ole nähnyt paljon ihmisiä tenniskuplan ulkopuolella.

Osaka kohtaa seuraavaksi Cincinnatissa sveitsiläisen Jil Teichmannin.