Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasakisat innosti lapset liikkumisen riemusta sateesta ja tuulesta huolimatta – seurapokaalia ei kuitenkaan jaettu tällä kertaa seurojen yhteisestä toivomuksesta

Yleisurheilu: Tämän vuoden Vasakisat olivat jo 50. kerta, kun kilpailut järjestettiin.

Itäisen Uudenmaan lapset ovat yleisurheilleet jo vuodesta 1972 lähtien Vasakisoissa, eli tällä kertaa oli jo 50:s kerta perinteisen kilpailun merkeissä. Tällä kertaa mukaan oli saatu 112 urheilijaa. Lähtöjä oli yhteensä 176. Vasakisojen pokaaleista kilpailivat 9-, 11- ja 13-vuotiaat tytöt ja pojat eri seuroista. Runsain osanottomäärä oli Porvoon Urheilijoista ja Porvoon Akilleesta, jotka vastasivat myös kilpailujärjestelyistä, yhdessä Uusimaa sanomalehden kanssa.

Kisojen parhaimmiksi tyttö- ja poikayleisurheilijoiksi valittiin Porvoon Akilleen Venla Repo ja Porvoon Urheilijoiden Anton Myrtenblad. Repo kilpaili Vasakisoissa 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin juoksussa, pituushypyssä, ja sen lisäksi hän oli Akilleen viestijoukkueessa. Myrtenblad kilpaili vastaavasti 13-vuotiaiden poikien pituudessa, kuulassa sekä viestijuoksussa. Kaksikko on ollut aiemminkin mukana Vasakisoissa, hyvällä menestyksellä.

– Itseltäni Vasakisat onnistuivat tosi hyvin. Tein molemmissa lajeissa, mihin osallistuin, omat henkilökohtaiset ennätykseni. Viesti meni myös ihan hyvin, Repo kertoo.

– Oli tosi kiva kilpailla täällä, kun sai samalla nähdä kavereita. Itselleni nämä olivat nyt kolmannet Vasakisat. Ensi vuonna ehdin osallistumaan vielä kerran 13-vuotiaiden sarjaan. Kisat ovat kyllä hieno perinne.

– Minullakin meni kisat nappiin. Kuulassa tein oman, uuden ennätykseni ja pituuskin meni tosi hyvin. Viestikin meni hienosti, kun me voitimme, Myrtenblad iloitsi Revon vierellä paras poika palkinto kädessään.

Kisat ovat kyllä hieno perinne.

– Kisoihin valmistauduin vain harjoittelemalla kovaa, ja nyt se palkittiin pokaaleilla ja tällä paras poika palkinnolla.

– Vasakisoissa on aina tosi kiva tunnelma, ja täällä näkee kavereita. Sen vuoksi tänne on aina kiva tulla.

– Itsellenikin nämä olivat nyt kolmannet Vasakisat, mutta itse en pysty enää osallistumaan ensi vuonna, kun en ole enää silloin 13-vuotias.

Porvoon Urheilijoiden valmentaja Emmi Tiili oli omiensa suorituksiin erittäin tyytyväinen. Porvoon Urheilijat ja Akilles päättivät yhteistuumin, että tällä kertaa Vasakisojen kiertopalkintoa, Seurapokaalia ei jaeta. Tämä jakoi Keskuskentällä hiukan mielipiteitä, mutta Tiili piti päätöstä järkevänä.

Oli hyvä päätös tähän väliin, että Seurapokaalia ei jaettu tällä kertaa.

– Vaikka tällä kertaa ei laskettu seurapisteitä, niin jäi sellainen fiilis, että pärjäsimme myös seurana erinomaisesti, Tiili kommentoi.

– Olenkin tosi ylpeä meidän urheilijoistamme ja siitä, miten hyvin jengi osallistui tänne, vaikka kisojen ajaksi ennustettiin tosi huonoa säätä.

– Kaikki tuli kuitenkin tosi innokkaana kisoihin, varsinkin kun nyt ei ole ollut ihan hirveästi kisoja. Ja hyvin meni.

– Vasakisoilla on hienot perinteet. Kaikki odottavat aina kisoja. On tosi siistiä, kun saa kuvansa lehteen. Kaikki tietävät myös, että täältä saa tosi hienot palkinnot, joka tietysti kannustaa.

– Ei tämä ihan kauden päätös ole, mutta ehkä kesäkauden päätös. Viestit ovat myös aina tosi jännät, ja harvemmissa kisoissa pääsee nykyään juoksemaan viestejä.

– Minun mielestäni oli hyvä päätös tähän väliin, että Seurapokaalia ei jaettu tällä kertaa. Sitä kautta kisatkin oli jotenkin rennommat.

– Ei tarvinnut väkisin saada ketään kisoihin, vaan kaikki sai osallistua, jos haluaa.

Vasakisojen järjestelyistä vastasivat tosiaan perinteiseen tapaan Porvoon Akilles, Porvoon Urheilijat ja Uusimaa sanomalehti. Tällä kertaa säät eivät täysin suosineet, mutta muuten kaikki sujui ongelmitta.

– Ihan hyvät fiilikset jäi kuitenkin, ja kaikki meni suunnitelmien mukaan sateesta ja tuulesta huolimatta, Vasakisojen järjestelyissä mukana ollut Porvoon Akilleen Leif Rikberg toteaa.

– Osanottajia olisi tietysti voinut olla vähän enemmänkin, kun oli juhlakisat, mutta kun porukka ei tule, niin ei vain tule.

– Totta kai voisi tehdä vieläkin aktiivisemmin suoramarkkinointia, ja kyllä suuriosa tietääkin Vasakisat, mutta suurin ongelma lienee se, että urheilijoita ei vain ole riittävästi tietyissä ikäryhmissä.

– Uskon, että Seurapokaalin aika myös alkaa olemaan vähän ohi. Totta kai seuraotteluita olisi hyvä viljellä, mutta kyllähän nämä seuraottelut ovat pikkuhiljaa tippuneet joka puolelta pois.

– Nythän on kansallinen Seura Cup, joka on seurojen välinen, ja jossa kaikki Suomen seurat kilpailevat. Se taitaa olla melkein ainoa todellinen seuraottelu tällä hetkellä.

– Tämän vuoden kisat menivät tällä porukalla ja säällä ihan hyvin. Nyt aletaankin jo miettimään mitä me ensi vuodeksi keksimme.