Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuori nousi uransa parhaaseen sijoitukseen 66:nneksi tennislistalla

Suomen nuori tennisässä Emil Ruusuvuori kipusi tenniksen miesten maailmanlistalla jo 66:nneksi. Maanantaina julkaistu listasijoitus on Ruusuvuoren uran paras. Aiemmin hän oli ollut parhaimmillaan 69:s.

Ruusuvuori ylsi Yhdysvalloissa Winston-Salemissa viime viikolla välieriin. Listasijoitus nousi menestyksen myötä kymmenellä pykälällä, joten Ruusuvuori pääsee kunnon nosteessa tänään alkavaan Yhdysvaltain avoimeen mestaruusturnaukseen.

Ruusuvuoren avausottelu pelataan maanantaina, mutta se venynee tiistain puolelle Suomen aikaa. Hänen ottelunsa on neljäs kello 18 alkavassa sessiossa. Vastaan asettuu karsinnat selvittänyt puolalainen Kamil Majchrzak, joka on tuoreella listalla 114:s.

– En ole ikinä pelannut Kamilia vastaan. Ei ole siis hirveän tuttu vastustaja, mutta olemme kuitenkin pyörineet samoissa kisoissa ja joitakin hänen otteluitaan olen nähnyt. Teemme hyvät taustatyöt ja olemme valmiita avaukseen, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton nettisivuilla.

Ruusuvuori on valmistautunut New Yorkissa pelattavaan US Openiin huolella, sillä hän on ollut Pohjois-Amerikassa jo kuukauden ja pelannut siellä viisi turnausta. Otteluita kertyi 15, joista voitto heltisi kymmenestä.

Viime vuonna Ruusuvuori ylsi US Open -debyytissään toiselle kierrokselle.

– Hyvällä asenteella ja itseluottamuksella lähdetään liikkeelle, Ruusuvuori kommentoi.

Nelinpelissä vahva suomalaisedustus

Ruusuvuori pelaa New Yorkissa myös nelinpeliä, jossa hänen parinaan on saksalainen Dominik Koepfer. Nelinpelin suomalaisosanotto on erityisen vahva, sillä Henri Kontinen ja Harri Heliövaara pelaavat parina. Viimeksi suomalaisduo oli grand slam -turnauksessa mukana vuonna 2014, jolloin Kontinen ja Jarkko Nieminen pelasivat US Openissa, Wimbledonissa ja Ranskan avoimissa.

– On se erilainen fiilis, kun rinnalla on toinen suomalainen. Esimerkiksi jos menevät merkit sekaisin, voi vain hihkaista jotain suomeksi, eivätkä vastustajat ymmärrä mitään. Lisäksi kun tuntee hyvin parin kentällä ja sen ulkopuolella, niin kentälläkin asiat sujuvat aina kivemmin, Kontinen ennakoi Tennisliitolle.

Kontinen/Heliövaara kohtaavat ensimmäisellä kierroksella parin Dominic Inglot Britannia/Austin Krajicek USA. Ruusuvuori/Koepfer avaavat 12:nneksi sijoitettua paria Tim Pütz Saksa/Michael Venus Uusi-Seelanti vastaan.