Juoksijat kerääntyvät taas Myrskylään – mukaan odotetaan taas yli 600 osanottajaa

Juoksutapahtuma: Perinteinen Lasse Virén -hölkkä juostaan taas viikon päästä sunnuntaina Myrskylän Kiparkatin maastossa.

Toni Degerlund

Myrskylässä pääsee taas nauttimaan viikon päästä 12.9. sunnuntaina juoksun ja liikkumisen riemusta. Perinteinen Lasse Virén -hölkkä järjestetään jo 48. kerran, ja mukaan on ilmoittautunut perinteiseen tapaan paljon eritasoisia juoksijoita. Tapahtuma on etupäässä tarkoitettu tavallisille kuntojuoksijoille, mutta tapahtuma vetää mukaan myös kovempia pinkojia. Lasse Virén hölkän reitti kulkee kauniissa maalaismiljöössä, juoksijalegendan kotimaisemissa. Nelinkertainen olympiavoittaja (1972 München 5000m, 10000m, 1976 Montreal 5000m ja 10000m) toimii juoksutapahtuman kisaisäntänä ja on myös tavattavissa itse hölkän aikana.

Nelinkertainen olympiavoittaja (1972 München 5000m ja 10000m ja 1976 Montreal 5000m ja 10000m) toimii juoksutapahtuman kisaisäntänä ja on myös tavattavissa hölkän aikana. Toni Degerlund

Vuosi sitten Lasse Virénin nimikkohölkkä keräsi 632 juoksijaa nauttimaan liikunnan riemusta Myrskylään. Tapahtuman järjestäjä odottaa tänäkin vuonna mukaan reilua 600 juoksijaa. Perinteisen juoksutapahtuman osanottajamäärä on itse asiassa noussut hiljalleen vuosi vuodelta.

– Osanottajamäärä on tietysti meille tärkeää, koska talkoohommina tätä tehdään, Lasse Virén hölkän kilpailunjohtaja Matti Sainio kommentoi.

– Tulothan menevät suoraan meidän seuratoimintamme pyörittämiseen, eikä kukaan tienaa tästä mitään, eikä kellekään makseta tästä mitään palkkaa.

– Meidän harrastajillamme esimerkiksi, ei kuitenkaan ole ollenkaan mitään kausimaksuja.

Osanottajamäärä on tietysti meille tärkeää.

– Siinä mielessä täytyy olla tosi tyytyväinen, että meidän juoksutapahtumamme vetää hyvin porukkaa tänne Myrskylään.

– Osassa juoksutapahtumissahan, osallistujamäärät ovat olleet ehkä vähän laskusuunnassa, mutta meillä, ainakin nyt viimeisen viiden vuoden aikana, on käynyt aivan toisinpäin.

– Korona on rokottanut tosi paljon eri juoksutapahtumien osanottajamäärää, ja osa tapahtumistahan on pitänyt perua kokonaan.

Eri sarjoissa nähdään perinteisesti aina itsensä ylittämistä ja koviakin aikoja eri matkoilla. Toni Degerlund

Lasse Virén hölkkään on aina perinteisesti osallistunut myös nimekkäitä julkisuuden henkilöitä.

Topi Raitanen saattaa kuitenkin hyvinkin päästä mukaan.

– Sara Kuiviston piti tulla juoksemaan tänne meille, mutta hänellä on nyt kansainväliset kisat heti meidän tapahtumamme jälkeen, joten Sara joutuu jättämään meidän tapahtumamme tällä kertaa välistä, Sainio kertoo.

– Topi Raitanen saattaa kuitenkin hyvinkin päästä mukaan, mutta se selviää ensi viikon aikana.

– Meillä on pari muutakin varsin nimekästä osanottajaa kartoituksessa, mutta heidänkin osallistumisensa selviää ensi viikon aikana.

– Lisäksi mukana ovat jälleen kerran kaikkiin hölkkiin osallistuneet Nisse Virén ja Timo Räihä, sekä 46 kertaa mukana ollut Elja Hietanen.

Lasse Virénin isoveli Nisse on osallistunut kaikkiin järjestettyihin Lassen Hölkkiin. Toni Degerlund

Lasse Virén -säätiö sponsoroi aiempien vuosien tapaan kaikkien 10–14-vuotiaiden nuorten osanottomaksut.

– Jatkamme entiseen tapaamme nuorten tyttöjen ja poikien tukemista. Osallistuminen on ilmaista sekä ennakkoon, että jälkikäteen ilmoittautuneille, Sainio toteaa.

– Muut voivat maksaa osallistumismaksunsa käteisellä tai verkkopankista kännykällä paikan päällä. Vastaanotamme myös mobiilisti Eazybreak-, Smartum- ja ePassi-maksut.

– Työpaikoillahan Eazybreak, Smartum ja ePassi ovat yleistyneet. Pyrimme olemaan kehityksessä mukana, ja eri sähköiset maksutavat ovat olleet mukana nyt jo useamman vuoden.

Kaikilla tapahtumaan osallistuvilla on kertakäyttöinen ajanottosiru valmiina kilpailunumerossa. Tieto siirtyy sirusta ajanottoon ja kisan etenemistä ja omaa sijoitustaan voi seurata reaaliajassa järjestäjän kotisivuilta: http://resultservice.fi/2021/lassen/. Uusimaa-sanomalehti on tapahtuman virallinen ”hölkkälehti”. Uusimaassa julkaistaankin tapahtuman jälkeen kaikkien eri sarjojen tulokset, kuvia ja tunnelmat paikan päältä.

Taustat

48:s Lasse Virén hölkkä 12.9.

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 8.9. osoitteessa www.myrskylanmyrsky.fi.

Jälki-ilmoittautua voi vielä paikan päällä klo 10-12 Kiparkatissa, Porvoontie 109, Myrskylä.

Aikataulu: klo 12:00 T10v 1 km, klo 12:02 P10v 1 km, klo 12:10 T12v 1 km, klo 12:12 P12v 1 km, klo 12:20 T/P 14v 1 km, klo 12:45 21,1 km (Puolimaraton) M, N, N40, M40, M50, M60, kuntosarja, klo 13:00 10,3 km M, N, klo 13:10 6 km patikka/sauvakävely/hölkkä.

Nuorten Lasse Virén juoksuissa (10v/12v/14v tytöt/pojat) ei osallistumismaksua! Lasse Viren säätiö tukee nuorten juoksuja 2021, mikä mahdollistaa sen, ettei osallistumismaksuja peritä.

Kilpailureitti: 6 km on merkitty vihreillä viitoilla. 10,3 km on merkitty punaisilla viitoilla. Puolimaraton on merkitty sinisillä viitoilla. Nuorten maastojuoksu tapahtuu kilpailukeskuksen läheisyydessä kiertävällä pururadalla.

Ajanotto ja tulospalvelu perustuu numerolapussa olevaan sirutunnisteeseen. Numerolappua ja sirua ei tarvitse palauttaa.

Kilpailupaikassa on “pikapesula” sekä naisille että miehille.

Kaikki osallistuvat saavat mitalin ja tuotepalkinnon. Sarjojen parhaat palkitaan, palkinnot noudetaan Hölkkäpuodista.

www.myrskylanmyrsky.fi

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut