Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasse Virén Hölkkä keräsi juoksijat Myrskylään – Giuseppe Borgato lensi Italiasta asti idolinsa nimikkohölkkään – Lassen isoveli Nisse on osallistunut kaikkiin hölkkiin ja oli jälleen lähtöviivalla

Juoksutapahtuma: Sunnuntaina järjestettiin jo 48. Lasse Virén hölkkä. Tapahtumaan osallistui jälleen reilut 600 juoksijaa.

Perinteinen Lasse Virén hölkkä keräsi jälleen hyvin juoksijoita ja kuntoilijoita Myrskylään, juoksijalegendan nimikkohölkkään. Vuosi sitten tapahtumaan osallistui 632 juoksijaa. Tapahtuman järjestäjällä, Myrskylän Myrskyllä oli tavoitteena saada jälleen tapahtumalle yli 600 osanottajaa, ja tämä toteutuikin, kun osallistua oli yhteensä 623.

Eri sarjoissa nähtiin jälleen nimekkäitä julkisuuden henkilöitä. Myös kansainvälistä väriä nähtiin lähtöviivalla, jotka olivat tulleet Myrskylään Lasse Virénin innoittamana. Giuseppe Borgato lensi varta vasten Italiasta Suomeen, että näkisi idolinsa, ja voisi osallistua Lasse Virén hölkkään. Borgato osallistui miesten 10,3 kilometrin juoksuun.

– Olen suuri Lasse Virénin fani. Näin jo lapsena hänen juoksujaan televisiossa, muun muassa Münchenin olympialaisista, ja hän teki minuun lähtemättömän vaikutuksen, joka on jatkunut läpi elämän, Borgato kertoo.

– Pidän häntä kautta aikain kaikkien aikojen parhaimpana juoksijana.

– Oli aivan mahtavaa nähdä hänet täällä ja päästä juoksemaan hänen kotimaisemissansa.

Reitti oli tosi kaunis ja nautin tosi paljon juoksemista.

– Minullahan oli tarkoitus tulla tänne jo vuosi sitten, mutta silloin korona esti tänne osallistumisen.

– Oma juoksuni sujui lopulta treeniini nähden ihan kohtuullisen hyvin. Minulla oli hiukan ongelmia jalkojeni kanssa, mutta muuten meni ihan ok.

– Reitti oli tosi kaunis ja nautin tosi paljon juoksemista.

– Aion osallistua tapahtumaan jatkossakin, jos se vain suinkin on mahdollista. Ainakin haluaisin olla mukana, kun 50:s Lasse Virén hölkkä järjestetään.

Aina pitää tulla mukaan, vaikka monta kertaa on käynyt mielessä, että joko pitäisi lopettaa.

Lasse Virénin isoveli, 82-vuotias Nisse Virén on osallistunut Hölkkään sen ensimmäisestä järjestämisvuodesta lähtien, joka ainoa kerta. Nisse Virén olikin jälleen lähtöviivalla, kun hän otti osaa patikkasarjaan. Tällä kertaa hänellä oli juoksukaverina Lasse Virénin entinen kilpakumppani, 78-vuotias Seppo Tuominen, joka on voittanut aikoinaan kaikkiaan viisi henkilökohtaista Suomen mestaruutta ja teki useita kestävyysmatkojen Suomen ennätyksiä.

– Muistan, kun juoksimme Lassen kanssa Tšekkoslovakian maaottelussa, ja Lasse oli vielä nuori poika, Tuominen kertoo.

– Taktikoimme kympillä, päästin Lassen 200 metriä karkuun ja otin kiinni, ja otimme lopulta kaksoisvoiton.

– Emil Zátopek oli katsomossa, ja hän rupesi itkemään, kun hän näki miten me taktikoimme heidän kavereitansa vastaan.

– Mutta tänään juoksin Nissen kanssa täällä Lassen Hölkässä.

– Taas piti taas tulla tänne mukaan, Nisse Virén naureskelee.

– Luonto ei ole antanut periksi, että ei osallistuisi. Aina pitää tulla mukaan, vaikka monta kertaa on käynyt mielessä, että joko pitäisi lopettaa.

– Kuntoa on kuitenkin vielä sen verran, että jaksaa kävellä tämän patikkasarjan.

Myrskylän Myrsky kiittää osanottajia, yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia tapahtuman mahdollistamisesta.