Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Daniil Medvedev kesti yleisön paineen ja iski Djokovicin haaveen pirstaleeksi

Venäjän Daniil Medvedev iski uransa ensimmäisen ykkössijan tenniksen grand slam -turnauksissa, kun hän kukisti Yhdysvaltain avointen finaalissa Serbian Novak Djokovicin. Medvedev, 25, vei kamppailun nimiinsä 6–4, 6–4, 6–4.

– Olen todella iloinen. Tämä merkitsee minulle paljon ja aion juhlia seuraavat päivät, Medvedev sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Medvedev oli aiemmin pelannut kahdesti grand slam -turnauksen finaalissa, 2019 Yhdysvaltain avoimissa ja tämän vuoden Australian avoimissa.

Djokovic olisi voitollaan vienyt saman vuoden aikana kaikkien neljän grand slam -turnauksen mestaruuden ensimmäisenä kaksinpelien miespelaajana sitten vuoden 1969. Tuolloin tempussa onnistui australialainen Rod Laver.

Djokovic olisi lisäksi noussut eniten grand slam -turnauksia urallaan voittaneeksi pelaajaksi. Hänellä on 20 grand slam -turnauksen voittoa. Djokovic jakaa ykkössijaa Roger Federerin ja Rafael Nadalin kanssa. Federer ja Nadal olivat loukkaantumisten takia sivussa tämänvuotisesta Yhdysvaltain avoimista.

Yleisö kannusti Djokovicia äänekkäästi

Finaalissa yleisö kannusti Djokovicia äänekkäästi, ja muutamat katsojat yrittivät häiritä Medvedevin keskittymistä ratkaisuhetkillä.

– En usko, että se oli minua vastaan, vaan pikemminkin hänen puolestaan. Yleisö halusi nähdä hänen voittavan neljä grand slam -turnausta kalenterivuoden aikana, Medveded luonnehti yleisön käytöstä.

Medvedev sanoi tehneensä muutaman kaksoisvirheen yleisön paineen takia. Lisäksi hän kertoi kärsineensä krampeista kolmannen erän päätöshetkillä.

– Onnittelut Daniilille. Se oli uskomaton ottelu. Jos joku ansaitsi grand slam -turnauksen voiton nyt, se olit sinä, Djokovic kehui Medvedeviä.

Turnauksessa toiseksi sijoitettu Medvedev luonnehti Djokovicia tennishistorian suurimmaksi pelaajaksi.

"Te kosketitte sieluani"

Djokovic kiitti Suomen aikaa varhain maanantaina päättyneen finaalin jälkeen yleisöä kyynelsilmin.

– Vaikka en voittanut ottelua, sydämeni on täynnä iloa ja olen iloisin mies maan päällä. Saitte minut tuntemaan itseni erityiseksi kentällä. Te kosketitte sieluani. En ole koskaan kokenut tällaista New Yorkissa, Djokovic sanoi.

Vaikka finaalitappio oli Djokovicille pettymys, hän kertoi olevansa myös helpottunut.

– Olen tyytyväinen, että tämä turnaus on ohi, Djokovic sanoi ja kertoi parin viime viikon olleen henkisesti raskaita.

Djokovicin tuorein Yhdysvaltain avointen mestaruus on vuodelta 2018.

Tämänvuotisen naisten turnauksen voitti britti Emma Raducanu. Naisten kaksinpelin finaali pelattiin vuorokautta miesten loppuottelua aiemmin. Raducanusta, 18, tuli 44 vuoteen ensimmäinen brittinainen, joka on voittanut grand slam -turnauksen naisten kaksinpelimestaruuden.