Suomi hakee koripallon miesten EM-kisalohkon järjestämisoikeutta

Koripalloliiton tiedotteen mukaan maat ovat voineet hakea miesten EM-kilpailujen 2025 alkulohkoa, alkulohkon ja pudotuspelien kombinaatiota tai koko turnauksen järjestelyoikeutta. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomen koripalloliitto havittelee vuoden 2025 miesten EM-kilpailujen yhden alkulohkon järjestämisoikeutta ja jätti hakemuksen asiasta. Luottoa hakuun tuo Helsingissä järjestetyt vuoden 2017 EM-kilpailut. Suomessa pelatut ottelut keräsivät 88 000 katsojaa ja lisäksi miljoonayleisön television välityksellä. Suomi hävisi alkulohkossa vain yhden pelin, joten urheilullisestikin kisat sujuivat hyvin.

– Vuoden 2017 kotikisat olivat monille yksi uran tähtihetkistä ja elämänkin upeampia kokemuksia. Niitä muistellaan herkeämättä varmasti pitkään ja kisojen fiiliksiin palataan aina uudelleen. Olisi ilo ja kunnia tarjota suomalaisille urheilun ystävälle lisää vastaavia kokemuksia tulevaisuudessa, liiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kommentoi tiedotteessa.

Koripalloliiton tiedotteen mukaan maat ovat voineet hakea miesten EM-kilpailujen 2025 alkulohkoa, alkulohkon ja pudotuspelien kombinaatiota tai koko turnauksen järjestelyoikeutta. Kansainvälinen koripalloliitto Fiba tiedotti maanantaina, että Suomen lisäksi alkulohkon järjestämistä on hakenut Kypros. Alkulohkon ja pudotuspelien kombinaatiota ovat hakeneet Latvia, Venäjä, Unkari ja Ukraina.

Fiba aloittaa seuraavaksi arviointien ja tutustumiskäyntien tekemisen. Kisaisännyyksistä päätetään ensi keväänä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut