Viikonloppuna ratkotaan Porvoon Urheiluhallilla judon nuorten Suomen mestarit – isäntäseurasta on viisi kilpailijaa mukana ja mitaleihenkin voisi olla mahdollisuus

Judo: Porvoon Shirokawa järjestää tämän vuoden nuorten judon SM-kilpailut.

Porvoon Shirokawan valmennuspäällikkö 50-vuotias Matti Lattu (5. dan) on pitkän linjan judoka. Lajin hän aloitti 12-vuotiaana vuonna 1982. Lattu panosti kilpailemiseen 90-luvulla ja voitti kuusi SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia. Hän on toiminut myös nuorten maajoukkueen valmentajana. Shirokawa

Toni Degerlund

Viikonloppuna pääsee näkemään pehmeän tien ja periksiantamattomuuden taitoja parhaimmillaan. Porvoon Urheiluhallilla kilpaillaan judon U18 ja U21 SM-kilpailut lauantain ja sunnuntain aikana. Kilpailuiden isäntänä toimii 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Porvoon Shirokawa ja kilpailut ovat osa porvoolaisseuran 50-vuotisjuhlallisuuksia.

Porvoossa on pidetty aiemminkin judon SM-kilpailut. Shirokawa järjesti vuonna 2011 aikuisten SM-kilpailut. Nuorten SM-kilpailut järjestetään Porvoossa nyt ensimmäistä kertaa.

– Kisoihin tulee noin 150 ottelijaa ympäri Suomea, Porvoon Shirokawan valmennuspäällikkö Matti Lattu kertoo.

– Kovimmat seurat ovat yleensä olleet Meido-Kan ja Chikara Helsingistä sekä Tampereen judo.

– Mehän haimme kisoja jo vuoden 2020 vuoden alussa ja ne olivat tarkoitus järjestää tämän vuoden tammikuussa. Koronan takia ne kuitenkin siirrettiin.

– Alkuun oli myös vaarana, että kilpailut joudutaan järjestämään ilman yleisöä, mutta nyt pari viikkoa sitten tuli tieto, että saamme ottaa yleisöä paikalle.

Shirokawa on painottanut nuorten toimintaan.

– Siirtely ja epätietoisuus ovat tosin aiheuttaneet meille hankaluuksia järjestelyssä.

– Hienoa kuitenkin, että yleisö pääsee nyt mukaan.

Viikonlopun Judon nuorten SM-kilpailuissa nähdään noin 150 nuorta judokaa tatamilla taistelemassa Suomen mestaruuksista. Shirokawa

Kotiseuraankin on odotettavissa menestystä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Seurasta on kasvanut pikkuhiljaa kovia judokoita, jotka ovat nousseet omassa ikäluokassaan kansallisien kilpailuiden kärkikahinoihin.

– Meillä on tässä vaiheessa viisi kovaa ottelijaa mukana SM-kisoissa, Lattu kertoo.

Porvoo on ollut aina tykätty kilpailupaikka.

– Parhaat mitalimahdollisuudet on Joonas Riekkisellä U18 alle 66 kilon sarjassa ja Patrick Tietäväisellä U18 alle 60-kilon sarjassa.

– Molemmat ovat osallistuneet Suomen Judoliiton maajoukkueleiritykseen, vaikka varsinaista maajoukkuepaikkaa ei ole vielä tullutkaan.

– Joonaksella on ollut polvessa joku rasitusperäinen tulehdus, ja se on haitannut valmistautumista.

– Mitali vaatisi molemmilta onnistumista ainakin hyvälle perustasolle, mutta mitali on molempien osalta täysin realistinen ajatus.

Viikonlopun Judon nuorten SM-kilpailuissa nähdään noin 150 nuorta judokaa tatamilla taistelemassa Suomen mestaruuksista. Shirokawa

Porvoon Shirokawan valmennuspäällikkö Matti Lattu pitää kunnia-asiana nuorten SM-kisojen järjestämistä.

– Shirokawa on painottanut nuorten toimintaan. Sikälikin nuorten SM-kilpailut sopii meille erittäin hyvin.

– 50-juhlavuosi oli tarkoitus viettää erilaisten tapahtumien merkeissä koko vuosi, ja SM-kilpailuiden piti aloittaa vuosi tammikuusta.

– Meillä oli suunnitteilla myös juhlaleiriä ja muita tapahtumia, mutta koronan takia homma hieman typistyi.

Slovenialainen Rok Draksic toimii Suomen Judoliitossa päävalmentajana. Shirokawa

Odottavan aika on ollut pitkä, ja kun nuorten SM-kilpailujakin piti siirtää tammikuusta lokakuulle, niin kilpailut kiinnostavat nyt laajasti lajin parissa.

– Moni odottaa tulevia kisoja tosi paljon, koska melkein kaikki tapahtumat ovat olleet aika lailla seis, Lattu toteaa.

– Porvoo on ollut aina tykätty kilpailupaikka, koska Porvoon Urheiluhalli on hyvä paikka järjestää kisoja.

– Urheiluhallista löytyy riittävästi tilaa katsojille ja halliin saadaan hyvä lämmittelyalue ottelijoille.

– Judoliitossa on tapahtunut paljon muutoksia ja uudistuksia viime vuosina. Suomen Judoliiton uusi päävalmentaja, slovenialainen Rok Drasic tulee varmasti paikalle myös katsomaan nuorten judokoiden menoa.

Taustat

Judon nuorten SM-kilpailut 2.-3.10.

Aika: Yksilökilpailu lauantaina 2.10., joukkuekilpailu sunnuntai 3.10.

Paikka: Porvoon Urheiluhalli.

Järjestäjä: Shirokawa, porvoolaista judoa 50 vuotta!

Sarjat: Yksilökilpailut: miehet alle 21 vuotta (U21): vuonna 2001–03 syntyneet, vähintään 3.kyu sekä 2004–06 väh. 2.kyu (-60, -66, -73, -81, -90, +90 kg). Naiset alle 21 vuotta (U21): vuonna 2001–03 syntyneet, vähintään 3.kyu sekä 2004–06 väh. 3.kyu (-48, -52, -57, -63, -70, +70 kg). Pojat alle 18 vuotta (U18): vuonna 2004–06 syntyneet, vähintään 3.kyu sekä 2007 vähintään 2.kyu (-50, -55, -60, -66, -73, -81, +81 kg). Tytöt alle 18 vuotta (U18): vuonna 2004–06 syntyneet vähintään 3.kyu sekä 2007 vähintään 2.kyu (-44, -48, -52, -57, -63, +63 kg). Joukkuekisan painoluokat, yhdistetty U18/U21 naisten ja miesten joukkueet (Mixed-Teams): U18/U21 naiset: -57 kg, +57 kg. U18/U21 miehet: -60 kg, -66 kg, -81 kg, +81 kg.

Otteluajat ja -järjestelmä: Kilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä sekä Judoliiton 2021 kilpailumääräyksiä. IJF-sääntöjen mukainen valkoinen ja sininen judogi on pakollinen.

Aikataulu: Lauantai 2.10.: 10:00 Kilpailuviikonlopun avaus ja tuomarien esittely, 10:30 U18 alkuottelut (3 tatamia) ja U18 mitaliottelut ja palkintojenjako. 15:00 U21 alkuottelut (3 tatamia) ja U21 mitaliottelut ja palkintojenjako. Sunnuntai 3.10.: 10:00 alkuottelut, tarvittaessa 2 tatamilla, mitaliottelut ja palkintojenjako.

Otteluita voi seurata myös Live streamina: https://judovideo.fi/.

www.shirokawa.com

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut