Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna ratkotaan Porvoon Urheiluhallilla judon nuorten Suomen mestarit – isäntäseurasta on viisi kilpailijaa mukana ja mitaleihenkin voisi olla mahdollisuus

Judo: Porvoon Shirokawa järjestää tämän vuoden nuorten judon SM-kilpailut.

Viikonloppuna pääsee näkemään pehmeän tien ja periksiantamattomuuden taitoja parhaimmillaan. Porvoon Urheiluhallilla kilpaillaan judon U18 ja U21 SM-kilpailut lauantain ja sunnuntain aikana. Kilpailuiden isäntänä toimii 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Porvoon Shirokawa ja kilpailut ovat osa porvoolaisseuran 50-vuotisjuhlallisuuksia.

Porvoossa on pidetty aiemminkin judon SM-kilpailut. Shirokawa järjesti vuonna 2011 aikuisten SM-kilpailut. Nuorten SM-kilpailut järjestetään Porvoossa nyt ensimmäistä kertaa.

– Kisoihin tulee noin 150 ottelijaa ympäri Suomea, Porvoon Shirokawan valmennuspäällikkö Matti Lattu kertoo.

– Kovimmat seurat ovat yleensä olleet Meido-Kan ja Chikara Helsingistä sekä Tampereen judo.

– Mehän haimme kisoja jo vuoden 2020 vuoden alussa ja ne olivat tarkoitus järjestää tämän vuoden tammikuussa. Koronan takia ne kuitenkin siirrettiin.

– Alkuun oli myös vaarana, että kilpailut joudutaan järjestämään ilman yleisöä, mutta nyt pari viikkoa sitten tuli tieto, että saamme ottaa yleisöä paikalle.

Shirokawa on painottanut nuorten toimintaan.

– Siirtely ja epätietoisuus ovat tosin aiheuttaneet meille hankaluuksia järjestelyssä.

– Hienoa kuitenkin, että yleisö pääsee nyt mukaan.

Kotiseuraankin on odotettavissa menestystä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Seurasta on kasvanut pikkuhiljaa kovia judokoita, jotka ovat nousseet omassa ikäluokassaan kansallisien kilpailuiden kärkikahinoihin.

– Meillä on tässä vaiheessa viisi kovaa ottelijaa mukana SM-kisoissa, Lattu kertoo.

Porvoo on ollut aina tykätty kilpailupaikka.

– Parhaat mitalimahdollisuudet on Joonas Riekkisellä U18 alle 66 kilon sarjassa ja Patrick Tietäväisellä U18 alle 60-kilon sarjassa.

– Molemmat ovat osallistuneet Suomen Judoliiton maajoukkueleiritykseen, vaikka varsinaista maajoukkuepaikkaa ei ole vielä tullutkaan.

– Joonaksella on ollut polvessa joku rasitusperäinen tulehdus, ja se on haitannut valmistautumista.

– Mitali vaatisi molemmilta onnistumista ainakin hyvälle perustasolle, mutta mitali on molempien osalta täysin realistinen ajatus.

Porvoon Shirokawan valmennuspäällikkö Matti Lattu pitää kunnia-asiana nuorten SM-kisojen järjestämistä.

– Shirokawa on painottanut nuorten toimintaan. Sikälikin nuorten SM-kilpailut sopii meille erittäin hyvin.

– 50-juhlavuosi oli tarkoitus viettää erilaisten tapahtumien merkeissä koko vuosi, ja SM-kilpailuiden piti aloittaa vuosi tammikuusta.

– Meillä oli suunnitteilla myös juhlaleiriä ja muita tapahtumia, mutta koronan takia homma hieman typistyi.

Odottavan aika on ollut pitkä, ja kun nuorten SM-kilpailujakin piti siirtää tammikuusta lokakuulle, niin kilpailut kiinnostavat nyt laajasti lajin parissa.

– Moni odottaa tulevia kisoja tosi paljon, koska melkein kaikki tapahtumat ovat olleet aika lailla seis, Lattu toteaa.

– Porvoo on ollut aina tykätty kilpailupaikka, koska Porvoon Urheiluhalli on hyvä paikka järjestää kisoja.

– Urheiluhallista löytyy riittävästi tilaa katsojille ja halliin saadaan hyvä lämmittelyalue ottelijoille.

– Judoliitossa on tapahtunut paljon muutoksia ja uudistuksia viime vuosina. Suomen Judoliiton uusi päävalmentaja, slovenialainen Rok Drasic tulee varmasti paikalle myös katsomaan nuorten judokoiden menoa.