Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheiluliitto nimesi 35 kärkiurheilijaa valmennusryhmäänsä – "Vähintään iskuetäisyys Euroopan tasolla menestymiseen"

Suomen urheiluliitto nimesi torstaina 35 yleisurheilijaa Team Finland -valmennusryhmään.

– Team Finland -ryhmän urheilijat valittiin keväällä julkistettujen kriteerien mukaisesti. Kantava periaate on vähintään iskuetäisyys Euroopan tasolla menestymiseen, Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen sanoi tiedotteessa.

Ryhmässä ovat muun muassa Torunin EM-hallien mitalistit Lotta Kemppinen, Ella Junnila ja Kristian Pulli sekä Tokion olympialaisissa onnistuneet Wilma Murto, Topi Raitanen, Lassi Etelätalo, Aku Partanen ja Sara Kuivisto.

Ryhmässä ovat myös esimerkiksi paralympialaisten mitalistit Toni Piispanen, Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen sekä kesällä 110 metrin aitojen ja naisten kolmiloikan SE:t rikkoneet Elmo Lakka ja Senni Salminen. Kesän alle 20-vuotiaiden arvokisamenestyjistä ryhmään ylsivät EM- ja MM-tittelit voittaneet Saga Vanninen ja Silja Kosonen.

Urheiluliiton tiedotteen mukaan valinta ryhmään tuo urheilijoille ja heidän henkilökohtaisille valmentajilleen tukea palveluiden, maajoukkueen yhteistoimintojen, rahallisen valmennustuen ja Team Finland -ohjelman muodossa. Ryhmä saattaa täydentyä syksyn aikana.

Nuorten Team Finland -ryhmään valittiin 30 urheilijaa. Ryhmien lisäksi Urheiluliiton valmennusjohto valitsi maajoukkue- ja nuorten maajoukkueryhmät, joihin nimettiin yhteensä 142 urheilijaa.