Joel Pohjanpalolla oli "kaaos vastassa" uudessa seurassa ja maassa – tilanne kuitenkin kohentumassa

Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo oli syyskuun alkupäivinä uuden äärellä, kun ammattilaisfutaajan tie vei saksalaisseura Leverkusenista Turkin liigan Rizesporiin. Laina kattaa tämän pelikauden.

Alku Turkissa oli varsin mieleenpainuvaa.

– Aikamoinen sokkialku. Kaaos vastassa, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Sen enempää yksityiskohtiin menemättä, Pohjanpalo myhäili maajoukkueen tiedotustilaisuudessa.

Pohjanpalon saapuessa Rizespor oli koonnut kolmesta liigapelistään yhden tasapelipisteen. Tappiot jatkuivat, ja seura vaihtoi päävalmentajaa.

– Aika toivoton tilanne, jos katsoi sitä miten pelasimme vanhan valmentajan alaisuudessa. Kieltämättä aika hirveää katsottavaa. Aikamoista kävelyä (vain), eikä ketään kiinnostanut eikä ketään kiinnostanut puolustaa, Pohjanpalo kuvaili.

Nyt "hirveys" on vaihtumassa, uskoo suomalaishyökkääjä. Viime sunnuntain 2–3-kotitappio Turkin suurseuroihin lukeutuvalle Galatasaraylle oli toki tappio ja Rizesporilla on yhä edelleen vain tuo yksi piste, mutta Pohjanpalon mukaan joukkueen peli näyttää jo toisenlaiselta.

– Galatasarayta vastaan näytti jo paljon paremmalta. Harmi sinänsä, ettei saatu enempää, mutta futis on välillä mitä on. Oli sitten tuomarivirheitä tai ei. Mutta olin ylpeä siitä miten pelasimme, nyt se näytti futikselta. Tehtiin töitä ja oli jonkinnäköinen pelisuunnitelma. Mentiin paljon eteenpäin, Pohjanpalo pohti.

– Nyt näyttää paljon paremmalta.

Ja mikä henkilökohtaisestikin helpottaa, pääsi Pohjanpalo maalienkin makuun kovaa Galatasarayta vastaan. Vieläpä kahdesti.

– Minut hommattiin seuraan ykköshyökkääjäksi, mutta totta kai joku ottaa paikkasi, jos et maaleja tee. Totta kai kilpailutilanne on kova, seurassa on (kokenut ranskalaiskärki) Loic Remy, edelleenkin loistava pelaaja. Eikä saa unohtaa Deniz Hümmetiä, Ruotsista siirtynyttä hyökkääjää. Mutta kun seuraan siirryin, tarkoitus oli mennä täysin ykköshyökkääjäksi ja siitä paikasta pidetään kiinni.

Aikataulut ajastettu ajalleen

Kentän ulkopuolellakin mainittu kaaos tuntuu helpottaneen.

– Olen sopeutunut hyvin. Ympäristökin on nyt paljon organisoidumpi, aikataulut ja muut tulee ajallaan, päivittäinen toiminta on parantunut, Pohjanpalo kuvaa uuden valmentajan kenties tuomaa "uutta alkua" kaaoksen keskelle.

– Fasiliteetit seurassa ovat ihan top. Se oli positiivinen yllätys heti alkuun. Hieno mesta, ja liigassa kaikki stadionit ovat hienoja. Se kertoo sarjan tasosta, ja joka seurassa on kovia pelaajanimiä. Ja noin muuten, totta kai jokapäiväinen arki on samanlaista kuin muuallakin, aamulla treeneihin ja treenien jälkeen vapaata. Ihan samanlaista futispelaajan arkea kuin muuallakin Euroopassa.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut