Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi ensi kaudeksi Toyotan kolmosautoon rallin MM-sarjassa – "Tulee pitkä pekkanen"

Pieksämäkeläinen Esapekka Lappi palaa Toyota-talliin rallin MM-sarjassa ensi kaudella, Toyota kertoi nettisivuillaan. Lappi jakaa Toyotan kolmannen auton Sebastian Ogierin kanssa.

Tallin ensimmäiset kaksi autoa kuuluvat Kalle Rovanperälle ja Elfyn Evansille, joiden on tarkoitus ajaa MM-sarjan kaikki kilpailut.

– Totta kai on hyvä fiilis päästä takaisin "geimeihin" mukaan ja päästä ajamaan ainakin muutamia kisoja ensi vuoden sarjassa, kertoo Lappi.

– Vaikka pesti onkin niin sanotusti osa-aikainen, tuntuu hyvältä, verrattuna siihen, että tänä vuonna en ajanut mitään. Auto, talli ja resurssit ovat kuitenkin huippuluokkaa.

Todennäköisesti Ogier ja Lappi ajavat tulevan sarjan puoliksi.

– Vielä en osaa sanoa mitkä kisat ajan. Sebastian valitsee kisat ensin. Keskityn nyt kuitenkin siihen, että ajaisin Ruotsin MM-rallissa. Monte Carlo on luultavasti enemmän Sebastianin heiniä.

– Uskon, että tällä kalustolla on tietyssä ralleissa hyvät mahdollisuudet ajaa ihan voitosta.

Lappi ajoi Toyotalla tallin ensimmäisellä MM-kaudella 2017, jolloin hän myös voitti uransa ensimmäisen MM-sarjan osakilpailun Jyväskylässä.

Viime viikonloppuna Lappi palasi lähes vuoden ajotauon jälkeen WRC-auton rattiin ja ajoi Toyotalla Jyväskylän MM-rallissa neljänneksi

– Kyllä tämän pitäisi riittää, jos sopimus nyt tästä oli kiinni. Teimme oman hommamme niin hyvin kuin pitikin. Ei kukaan voinut odottaa, että ihan näin hyvin menisi. Varmasti on tiimi tyytyväinen, Lappi sanoi tuolloin.

– Siellä huomasi, että ei ole ajotuntuma hävinnyt, vaan se palautui nopeasti.

Lappi aloitti keväällä työskentelyn varkautelaisessa RTE Motorsport -yrityksessä, mutta nyt päivätyöt jäävät vähemmälle.

– Tulee pitkä pekkanen. Saatan siellä joskus pyörähtää, mutta nyt aikaa menee lapsille ja harjoitteluun.

Päivitetty 13.40 Esapekka Lapin kommenteilla.