Sivuvaunujen MM-sarjan osakilpailussa Pekka Päivärinta ajeli hyvää vauhtia

Pekka Päivärinta purkkiorjanaan Ilse de Haas on kiinni ratasivuvaunujen MM-pronssissa. Arkisto/Mark Walters

Kaksi viidettä sijaa sivuvaunujen MM-sarjan osakilpailussa Saksan Osherslebenissä vankistivat Pekka Päivärinnan ja hänen hollantilaisen matkustajansa Ilse de Haasin pyöräkunnan asemia MM-sarjan kolmen parhaan joukossa.

Viikonlopun menestys ei kuitenkaan miellyttänyt viisinkertaista maailmanmestaria Päivärintaa. Mahdollisuudet olivat parempaankin, mutta pienet virheet käänsivät vaakakupin. Ajajan ja purkkiorjan painoero mietitytti.

– Ajettavuusongelmat johtunevat siitä, että Ilse on kevyt ja minä tämmöinen jörrikkä. Olemme hitaampia vasempaan kääntyvissä mutkissa. Sunnuntaina lähtö meni vähän läskiksi. Jäimme hitaampien taakse. Kun niistä päästiin ohi, oli rata auki, mutta kärkeä ei saanut enää kiinni. Lauantain kisa meni pieleen; kierroksella ohitettavat sotkivat. Sinisen lipun käyttö oli huonoa, Päivärinta summasi.

Viikonlopun nopein molemmissa kisoissa oli MM-sarjaa johtava sveitsiläispari Marcus Schlosser–Marcel Fries. Hopeassa kiinni oleva brittiläisranskalaisduo Todd Ellis–Emmanuelle Clement oli lauantaina toinen ja pyhänä kolmas.

Hallitsevat mestarit Tim Reeves ja Kevin Rousseau tasasivat pisteet Ellisin kanssa. Kuitenkin useat keskeytykset latistavat saldoa. Britin pyöräkunta on neljäntenä.

Kaksi vitossijaa piti Päivärinnan kiinni MM-pronssissa. Reevesin pyöräkunta on 11 pistettä jäljessä. Jäljellä on kaksi viikonloppua eli neljä kisaa. Seuraavaksi kolmipyöräiset ajavat Brands Hatchissa Isossa-Britanniassa lokakuun puolivälissä. Sarja purkitetaan loppukuusta Portugalin Estorilissa.

MM-sarjatilanne, 6/8 osakisaviikonloppua: 1) Marcus Schlosser–Marcel Fries Sveitsi LCR-Yamaha 260 pistettä, 2) Todd Ellis–Emmanuelle Clement Iso-Britannia–Ranska LCR-Yamaha 205, 3) Pekka Päivärinta–Ilse de Haas Suomi–Hollanti LCR-Yamaha 157, 4) Tim Reeves–Kevin Rousseau Iso-Britannia–Ranska LCR-Yamaha 146, 5) Stephen Kershaw-Ryan Charlwood Iso-Britannia LCR-Yamaha 144.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut