Borgå Boxingin Topias Lepo hyppää viidennen kerran ammattilaiskehään – nyt vastaan astelee uran kovin vastustaja

Nyrkkeily: Borgå Boxingin Topias Lepo kohtaa viidennessä ammattilaisottelussaan Latvian Francis Rozentals.

Topias Lepo otti edellisessä ammattilaisottelussaan, Porvoon nyrkkeilyillassa selvän voiton ukrainalaisesta vastustajastaan. Timo Pasanen

Toni Degerlund

Borgå Boxingin 26-vuotias Topias Lepo pääsee lauantaina 16.10. jälleen tosi toimiin nyrkkeilyn ammattilaiskehässä. Olympiatyylin nyrkkeilyn porvoolainen Suomen mestari, kohtaa Latvian Riika Areenalla ylemmässä keskisarjassa (76 kg) Latvian 20-vuotiaan Francis Rozentalsin. Lepo on voittanut tässä vaiheessa kaikki ammattiottelunsa, mutta nyt vastaan tulee myös ehkä uran kovin vastustaja. Rozentals on otellut kuusi kertaa ammattikehässä, ja voittanut kaikki ottelunsa, kaksi näistä tyrmäyksellä.

Aiemmista neljästä ammattilaisottelustaan melko helposti voitot iskenyt Lepo onkin nyt ensimmäisen todellisen testinsä edessä kohdatessaan kotikehän suurlupauksen Rozentalsin. Viimeisessä kahdessa ottelussaan latvialaisnuorukainen on osoittautunut kehittyvää iskuvoimaa lyödessään toisen erän keskeytysvoitot eestiläisestä Piotr Filatovista ja hollantilaisesta Melvin Wassingista. Näitä otteluita edelsi neljä pistein voitettua ottelua, eli Rozentals on toistaiseksi aina poistunut voittajana kaikista kuudesta ottelustaan.

Borgå Boxingin Topias Lepo on voittanut tässä vaiheessa kaikki neljän ammattilaisotteluaan. Borgå Boxing

Topias Lepon valmentaja, pitkään niin ikään ammattinyrkkeilyn parissa toiminut Miika Forsström, näkee Rozentalsissa jopa tähtiainesta.

– Rozentals on erittäin lahjakas ja ulkoisesti charmikas nuorukainen, jolla on näyttävä nyrkkeilytyyli, Forsström analysoi.

– Kyllä varmasti kaverista odotetaan kypsyvän niin mestaruustason iskijä, kuin halleja täyttävä katsojien suosikkikin.

Kovuus ratkaisee ottelun eduksemme.

– Mutta Topias on kokeneempi, fyysisesti kehittyneempi ja uskon, että meillä on mahdollisuudet, jopa todennäköisyyskin sotkea latvialaissuunnitelmia.

– Topias on ollut amatööriurallaan kovissa paikoissa ennenkin, kun Rozentalsille tämä tulee olemaan askel syvempiin vesiin.

– Kovuus ratkaisee ottelun eduksemme, Forsström uskoo.

Taustat

Topias Lepo

Ikä: 26 vuotta.

Seura: Borgå Boxing.

Ammatti: Opiskelija.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Tulossa vasta.

Lempiruoka: Faijan tekemä pizza.

Lempimusiikki: Riippuu päivästä.

Motto: Reteesti vaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut