Rallin MM-sarjan autoihin uudet kamerat ensi kaudeksi – tunnistavat tienvieruskatsojien paikat

Katsojien turvallisuus rallikisoissa on ollut huolenaiheena. Kuvituskuvassa Thierry Neuvillen Hyundai. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti perjantaina, että rallin MM-sarjan ensi kauden Rally1-hybridiautoissa on pakollisena varusteena eteenpäin kuvaava kamera. FIA:n mukaan kameralla skannataan erikoiskoeteiden varsilla olevia mahdollisia uhkia ja sillä voidaan tunnistaa tienvieruskatsojien paikat.

Katsojien turvallisuus rallikisoissa on ollut huolenaiheena, ja tälläkin kaudella erikoiskokeita on jouduttu perumaan MM-ralleissa katsojien oltua vaarallisissa paikoissa. FIA on työstänyt teknisten apuvälineiden tuomista helpottamaan asiaa.

– Kaudesta 2022 alkaen FIA Artificial Intelligence Safety Camera (AISC) -kamera on pakollinen kaikissa Rally1-autoissa. Eteenpäin kuvaava kamera skannaa erikoiskoetta ja sen välitöntä ympäristöä, tunnistaa muodot (maastossa) ja analysoi alueen katsojien paikat, näin auttaen huomioimaan turvattomia tilanteita. Nykyisin käytössä oleva, kuljettajien suuntaan kuvaava HSC-kamera ei jatkossa ole pakollinen, vain suositeltu, FIA:n tiedotteessa kerrottiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut