Porvoolainen Daniel Tenhonen laukoi salibandyn maaottelussa neljä maalia Sveitsin verkkoon

Daniel Tenhonen (11) Benjamin Tenhonen (10) ovat salibandyn Suomen U19-joukkueen hyökkääjiä. Salibandyliitto

Salibandyn Suomen U19-miesten maajoukkue voitti ottelun Plzenin EFT-turnauksessa, kun Sveitsi kaatui 10–3.

Ottelun ensimmäiset kaksi maalia laukoi Sveitsi, ja vielä toisen erän avausvaihdossa Mattia Schmied iski vastustajan 3–2-johtoon. Sitten otti Suomi viimein otteen, ja peli kääntyi sinivalkoisten eduksi hyökkääjä Daniel Tenhosen laukoessa kolme maalia kuuteen minuuttiin. Aika laajalla rintamalla Suomi onnistui, mutta totta kai porvoolainen Daniel Tenhonen erottui neljällä maalillaan. Kaksoisveli Benjamin Tenhonen pelaa myös Suomen joukkueessa.

Suomi johti toisella tauolla jo 7–3.

– Alkuun oli vähän tahmaista ja päästettiin kaveri helpollakin johtoon. Nousujohteista kuitenkin, ja jokaisessa erässä pystyttiin hallitsemaan mutta viimeinen erä oli pallollisen pelin kautta selkeästi paras. Alkuun oli plääninäkin, että mennään vähän raikkaammin ja korkeammalta kiinni jolloin peli oli molemmilla joukkueilla vähän hurlumheitä. Pelin edetessä kontrolli lisääntyi molemmilla, ja hetkittäin peli oli jopa suhteellisen tarkkaa. Viimeisessä erässä mentiin enemmän pallonhallinnan kautta, Suomen valmentajista Mikko Hernetkoski näki.

Vielä on kuitenkin varaa parantaa.

– Vielä laadukkaampaa pallollista peliä halutaan, ja sen perässä täällä ollaan. Parannetaan vielä tästä joukkueena, Mikko Hernetkoski vinkkasi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut