Ilja Kovaltshuk sai yllätyspestin Venäjän olympiakomitean kiekkojoukkueesta

Kovaltshuk ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua, mutta ei ole myöskään ilmoittanut uransa loppumisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Venäjän jääkiekkosuuruus Ilja Kovaltshuk toimii maan jääkiekkomaajoukkueen general managerina ensi helmikuussa järjestettävissä Pekingin talviolympialaisissa. Kovaltshuk, 38, ei ole pelannut tällä kaudella otteluakaan, mutta ei ole myöskään ilmoittanut uransa loppumisesta. Hyökkääjätähti oli voittamassa edellistä olympiakultaa vuonna 2018 Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueessa.

– Keskustelin hänen kanssaan pitkään. Hän on osallistunut viisiin olympialaisiin ja tuntee kaikki tyypit NHL:stä ja KHL:stä. Hän tietää paljon sellaisista jääkiekkoilijoista, joita minä en tunne. Se on suuri plussa, tuore päävalmentaja Aleksei Zhamnov kertoi Venäjän jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Kovaltshuk on pelannut urallaan 926 NHL:n runkosarjaottelua tehopistein 443+433=876. Viime kaudella hyökkääjä voitti KHL:n mestaruuden Avangard Omskissa.

Venäjä osallistuu dopingrikkomustensa takia Pekingin olympialaisiin Venäjän olympiakomitean (ROC) nimellä.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut