Varsavuosien huippulupaus Flexible Journey jätti muut varjoonsa Vermossa

Niko Haaranen / STT

Kuusivuotias Flexible Journey löysi huippukuntonsa, ja keskiviikkona Vermossa Iikka Nurmosen suojatti jätti ratkaisuvaiheilla kanssakilpailijansa kuin seisomaan.

Vuonna 2015 syntynyt Flexible Journey nousi varsavuosinaan monien huulille ikäluokan lahjakkaimmista ravureista puhuttaessa. Esimerkiksi derbyfinaalista se jäi rannalle äärimmäisen niukasti. Välivuoden jälkeen Flexible Journey on noussut takaisin puheisiin ja otsikoihin.

Vermossa Flexible Journey kuului illan vakuuttavimpiin voittajiin. Lahtelaisen Iikka Nurmosen valmennuksesta kesällä debytoinut ruuna jyräsi vaativan juoksun jälkeen kärkeen jo loppukaarteessa ja voitti kymmenien metrien erolla muihin.

– Loppukurvissa alkoi näyttää, ettei takaa taida muiden kirit oikein kantaa, voittajaa ohjastanut Nurmonen myhäili.

Nurmosen ilta huipentui myöhemmin, kun hänen suojattinsa En Candy Till ylsi keulavoittoon.

Uuden ratatreenarin pintaliito jatkui

Lokakuussa Vermossa ratavalmentajana aloittaneen Veijo Heiskasen suojatit jatkoivat väkevää menoaan kotiradallaan, kun Heiskasen puolison Henna Halmeen ohjastama Fake Super Fast oli tammalähdössä selvällä erolla paras.

– Tamma treenasi jo kaksivuotiaana tosi hyvin, mutta viime talvi meni sairastellessa, ja tuli takapakkia. Nyt sen meno alkaa näyttää sille mille kuuluukin, Henna Halme iloitsi.

Parivaljakolle Halme-Heiskanen napsahti toinenkin ykköstila, kun Mozartkugel ylsi montélähdössä parhaaksi Pia-Maria Moilasen ratsastamana.

Veijo Heiskasen vastuuvalmennettavat ovat kilpailleet Suomessa 14 kilpailua, joista ovat ottaneet 5 voittoa, kaksi kakkossijaa ja yhtä monta pronssitilaa.

Nina Pettersson-Perklenin valmentama Concrete Dee vastasi illan jymypaukusta. Jukka Torvisen ajokki lopetti parhaaksi alle prosentin pelikannatuksella 65-pelissä.

Toto65-voittoihin ylsivät myös Tapio Perttusen ajokit Run And Repeat ja Mask Off. Täysosumalla voitti 6656,37 euroa, viidellä oikein sai 40,88 e.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut