NY Times: Isäntämaa Kiinan jääkiekkojoukkue on niin heikko, että IIHF harkitsee sen pudottamista olympiakisoista

Isäntämaalla on ollut automaattinen osallistumisoikeus olympialaisten jääkiekkoturnaukseen Torinon 2006 kisoista lähtien. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Ensi talven Pekingin olympiakisojen isäntämaan Kiinan miesten jääkiekkomaajoukkue on niin heikkotasoinen, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF harkitsee sen pudottamista olympiakisoista, uutisoi New York Times . Lehden mukaan Kiinan jääkiekkojoukkueen olympiakohtalosta keskustellaan ensi viikolla IIHF:n hallituksen kokouksessa Zürichissä.

Isäntämaalla on ollut automaattinen osallistumisoikeus olympialaisten jääkiekkoturnaukseen Torinon 2006 kisoista lähtien.

Epäilyt Kiinan pärjäämisestä olympiajäällä kasvoivat, kun NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin varmistui. Kiina kohtaa alkulohkossa Yhdysvallat, Kanadan ja Saksan, jotka marssittavat kaukaloon liudan NHL:n huippupelaajia. Kiina on tällä hetkellä jääkiekkoilun maailmanrankigissa sijalla 32.

Kiinan olympiajääkiekkojoukkueen odotetaan koostuvan pääosin KHL:n kiinalaisjoukkueen Kunlun Red Starin pelaajista. Kunlun on tämän kauden aikana voittanut 22 ottelustaan vain 5 ja on KHL:n itälohkon jumbona.

Omasta olympiaturnauksesta putoaminen olisi julkinen nolaus Kiinalle, joka on panostanut valtavasti kotikisoissa menestymiseen.

IIHF:n hallitus pohtii harjoitusmaaotteluita

New York Timesin mukaan IIHF:n hallitus pohtii ensi viikolla, voitaisiinko Kiinan maajoukkueelle järjestää harjoitusmaaotteluita, joissa joukkueen tasoa mitattaisiin ennen olympialaisia.

IIHF:n viime kuussa valittu uusi puheenjohtaja Luc Tardiff sanoi heti valintansa jälkeen, ettei Kiinan taso riitä ja että varasuunnitelma olympialaisten varalle on tarpeen.

– Jos joukkue häviää 0–15, se ei ole hyväksi kenellekään, ei Kiinalle eikä jääkiekkoilulle, Tardiff sanoi.

Vuoden 2018 talviolympialaisissa Pyeongchangissa isäntämaa Etelä-Korea jäi alkulohkonsa viimeiseksi maalierolla 1–14. Etelä-Korea on 13 sijaa Kiinaa korkeammalla jääkiekkoilun maailmanrankingissa.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut