NY Times: Isäntämaa Kiinan jääkiekkojoukkue on niin heikko, että IIHF harkitsee sen pudottamista olympiakisoista

Ensi talven Pekingin olympiakisojen isäntämaan Kiinan miesten jääkiekkomaajoukkue on niin heikkotasoinen, että Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF harkitsee sen pudottamista olympiakisoista, uutisoi New York Times . Lehden mukaan Kiinan jääkiekkojoukkueen olympiakohtalosta keskustellaan ensi viikolla IIHF:n hallituksen kokouksessa Zürichissä.

Isäntämaalla on ollut automaattinen osallistumisoikeus olympialaisten jääkiekkoturnaukseen Torinon 2006 kisoista lähtien.

Epäilyt Kiinan pärjäämisestä olympiajäällä kasvoivat, kun NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin varmistui. Kiina kohtaa alkulohkossa Yhdysvallat, Kanadan ja Saksan, jotka marssittavat kaukaloon liudan NHL:n huippupelaajia. Kiina on tällä hetkellä jääkiekkoilun maailmanrankigissa sijalla 32.

Kiinan olympiajääkiekkojoukkueen odotetaan koostuvan pääosin KHL:n kiinalaisjoukkueen Kunlun Red Starin pelaajista. Kunlun on tämän kauden aikana voittanut 22 ottelustaan vain 5 ja on KHL:n itälohkon jumbona.

Omasta olympiaturnauksesta putoaminen olisi julkinen nolaus Kiinalle, joka on panostanut valtavasti kotikisoissa menestymiseen.

IIHF:n hallitus pohtii harjoitusmaaotteluita

New York Timesin mukaan IIHF:n hallitus pohtii ensi viikolla, voitaisiinko Kiinan maajoukkueelle järjestää harjoitusmaaotteluita, joissa joukkueen tasoa mitattaisiin ennen olympialaisia.

IIHF:n viime kuussa valittu uusi puheenjohtaja Luc Tardiff sanoi heti valintansa jälkeen, ettei Kiinan taso riitä ja että varasuunnitelma olympialaisten varalle on tarpeen.

– Jos joukkue häviää 0–15, se ei ole hyväksi kenellekään, ei Kiinalle eikä jääkiekkoilulle, Tardiff sanoi.

Vuoden 2018 talviolympialaisissa Pyeongchangissa isäntämaa Etelä-Korea jäi alkulohkonsa viimeiseksi maalierolla 1–14. Etelä-Korea on 13 sijaa Kiinaa korkeammalla jääkiekkoilun maailmanrankingissa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut