Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eero Hirvonen palailee paikalleen – vaikeudet keskeyttivät kehityksen mutta opettivat viisautta

Yhdistetyn hiihtäjä Eero Hirvonen on päässyt lipaisemaan urallaan menestystä ja joutunut kärsimään ankaria pettymyksiä. Hän otti kauden 2017–18 maailmancupissa viisi palkintopallisijaa ennen kuin vaikeudet alkoivat.

Tuli polvivaivoja, jotka haittasivat hyppyharjoittelua ja pilasivat hyppytekniikan. Viime talven ongelmat Hirvonen muistaa jopa käsiään pestessä. Oikean käden peukalon yläpuolella on arpi.

Ranneongelmat päättyivät keväällä peukalon ojentajajänteen katkeamiseen. Leikkauksessa sitä paikkailtiin etusormesta otetulla jänteellä.

Huhtikuussa tehdyn leikkauksen jälkeen Hirvonen on päässyt hyvään harjoitusrytmiin, jota on sotkenut vain parin päivän harjoitustauko flunssan takia.

Lisäksi Hirvonen on kokenut mäkiharjoittelussa oivalluksen.

– Pitää vain hypätä ja tajuta asiat itse, Hirvonen tiivistää nykyisen lähestymiskulmansa hyppäämiseen.

Tämän on oivaltanut myös päävalmentaja Petter Kukkonen, jonka nykyisessä mäkivalmennusmallissa vältellään "ylivalmentamisesta".

– Mäessä taito on niin psyykejuttuja, Kukkonen perustelee ajatusta.

Ohjelmassa "syväpalautuminen"

Mäkihypyn tekniikkaongelmat ovat opettaneet Hirvoselle malttia. Edelliskausilla hän yritti sitkeästi ponnistella hyppyään jengoilleen maailmancupin kisoissa. Jatkossa hän saattaa sovittaa kisakauden lomaan harjoitusjaksoja siinäkin tapauksessa, että kaikki sujuu hyvin.

– Ensinnäkään tulosta ei voi pakottaa, Hirvonen muistuttaa.

– Ja kilpailutaukoa tarvitsee joka tapauksessa ainakin tällaisena (olympia)vuonna. Todennäköisesti se olisi hyväksi myös sellaisella kaudella, jolloin ohjelmassa olisi vain maailmancupia eikä lainkaan arvokisoja.

Joukkuetoveri Ilkka Herola kestää tiiviin kilpailutahdin hyvin. Kiriherkkä Hirvonen kaipaa kilpailukauden lomaan pientä kevennystä, "syväpalautumista".