Annimari Korte jatkaa Ylöstalon ja Benneman valmennuksessa

Annimari Korte vauhdissa Paavo Nurmen kisoissa Turussa kesäkuussa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Jalkaleikkauksesta toipuva aitajuoksija Annimari Korte jatkaa uraansa hollantilaisen Bart Benneman ja Mikael Ylöstalon valmennuksessa. Kortteen valmennuksesta vastasivat aiemmin espanjalainen Rafael Blanquer ja Ylöstalo.

Bennema, 44, on Hollannin yleisurheiluliiton pika- ja aitajuoksuvalmentaja. Korte on tutustunut häneen yhteisharjoituksissa hollantilaisen Nadine Visserin kanssa.

– Bennema tekee ohjelmat, ja Ylöstalo valvoo harjoittelua Suomessa. Leireilen hollantilaisten kanssa ja toivon pääseväni jonkun verran harjoittelemaan myös Papendalin olympiaharjoituskeskukseen Hollantiin, Korte kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Korte on pika-aitojen tekniikkataituri, jonka lajitaitoa Ylöstalo on edistänyt edelleen. Benneman avustamana Korte pyrkii kehittämään pahinta puutettaan.

– Nopeuden kehittäminen on ykkösasia, se on heikkouteni, Korte vahvisti.

– Ja kuten hollantilaisjuoksijoiden tuloksista näkee, he osaavat hyvin myös valmistautumisen arvokisoihin.

Toipuminen on alkanut hyvin

Korte, 33, nipisti 100 metrin aitajuoksun pika-aitojen Suomen ennätyksen aikaan 12,72 heinäkuussa 2019. Hän on edustanut Suomea aikuisten arvokisoissa kolme kertaa 2018–21. Hän ylsi Dohan 2019 MM-kisoissa välieriin ja alitti 13 sekuntia sekä alku- että välierissä.

Korte kärsi pitkään jalkavaivoista, jotka korjattiin leikkauksessa elokuussa. Kuntoutus on onnistunut Kortteen mukaan hyvin.

– Kävin viime viikon maanantaina lääkärillä, ja siellä todettiin, että takareidet ovat parantuneet vähän etuajassa, Korte kertoi.

– Kaksi viikkoa sitten sain alkaa tehdä punttitreeniä ja aitakävelyä. Normaaliharjoitteluun pitäisi päästä joulukuussa.

Korte oli viime kesänä Suomen tilastoykkönen ajalla 12,91.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut