Hulkko ui EM-altaassa neljänneksi: "Mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon"

Hulkko jäi mitalisijasta 0,02 sekuntia. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Ida Hulkko on uinut neljänneksi naisten 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan EM-kilpailuissa Kazanissa. Hulkko jäi mitalisijasta 0,02 sekuntia tultuaan maaliin ajassa 29,82.

– Parempaan päin uinnillisesti, mutta mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon, Hulkko sanoi Ylen tv-lähetyksen haastattelussa.

Hulkko arvioi, että 25 metrin radalla käännökset eivät toimi yhtä hyvin kuin pitkällä 50 metrin radalla. Keväällä hän oli 50 metrin altaassa EM-kisojen hopealla 50 metrin rintauinnissa.

Kazanissa matkan mestaruuden voitti Italian Arianna Castiglioni ajalla 29,66, ja italialaisten kaksoisvoiton varmisti Benedetta Pilato ajalla 29,75. Hulkon edelle ehti myös Venäjän Nika Godun ajalla 29,80. Eilisissä välierissä Godun piti joukon parasta vauhtia.

Veera Kivirinta oli maalissa finaalin kuudes, mutta hänet hylättiin.

– En tiedä, mistä minut hylättiin. Startissa kädet menivät ristiin, Kivirinta selvitti Ylen tv-lähetyksen haastattelussa ja harmitteli "häsläämistä".

Uimaliitto vahvisti myöhemmin Twitterissä , että Kivirinnan hylkäyksen syy on perhosuinnin potku maaliintullessa.

Kivirinta alitti eilisissä välierissä ensi kertaa 30 sekunnin rajan 50 metrin rintauinnissa lyhyellä radalla. Finaalissakin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta se päättyi pettymykseen.

– Onneksi tein eilen oman ennätyksen tällä matkalla ja myös sadalla metrillä aiemmin, Kivirinta kommentoi Twitterissä .

Viestijoukkue seitsemänneksi

Suomen viestikvartetti Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow ja Kalle Mäkinen ui seitsemänneksi EM-kisat päättäneessä 4x50 metrin sekauintiviestin finaalissa. Viestissä uitiin selkä-, rinta-, perhos- ja vapaauinnin osuudet.

Suomen loppuaika oli 1.39,37. Aamun alkuerissä aika oli 1.39,70.

Viesti oli EM-kisojen päätöslaji. Suomalaiset eivät yltäneet kisoissa mitaleille, mutta finaalipaikkoja kertyi kuusi henkilökohtaisilla matkoilla ja kaksi viesteissä. Suomen ennätyksiä EM-kisauimarit paransivat yhdeksän kertaa. Kokko ui SE-vauhtia neljästi, Jallow kolme kertaa ja Ronny Brännkärr kahdesti.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut