Akilles Green Teamin Antti-Jussi Juntunen ja Leevi Kervinen pääsivät maineikkaisiin Ranskan ykkösdivarijoukkueisiin – kaksikko jatkaa Suomessa edelleen myös Akilles Green Teamin väreissä

Akilles Green Teamin Antti-Jussi Juntunen ja Leevi Kervinen jatkavat valmentautumista huipulle Ranskan kovimmissa amatööritalleissa. Kumpikin ajaja sai mieluisen jatkopaikan kovat meriitit omaavissa amatööritalleissa. Juntunen suuntaa virolaisesta Ampler Development Teamistä L’Espoir Cycliste Saint-Étienne Loireen ja Kervinen vaihtaa hollantilaisesta Willebrord Will Vooruit -joukkueesta Amicale Cycliste Bisontine tiimiin. Molemmat jatkavat Suomessa myös Akilles Green Teamin väreissä.

Juntusen uusi joukkue L’Espoir Cycliste Saint-Étienne Loire on pyöräilyseura, joka on ajanut Ranskan korkeimmalla amatööritasolla National Division 1:ssä vuodesta 2001. Kun joukkue perustettiin 90-luvun alussa, lähtökohtana oli alle 18-vuotiaiden nuorten koulutus. Nykyisin St. Etienne Loire -joukkue toimii laajuudessa, joka ulottuu pyöräilykoulusta eliittiin kattaen kaikki pyöräilylajit. Saint-Étienne Loire on kasvattanut monta huippuammattilaista World Tour -tasolle. Tunnetuin näistä on maantiepyöräilyn olympiavoittaja ja Espanjan ympäriajon voittaja sekä Liège-Bastogne-Liègen kaksinkertainen voittaja Alexandre Vinokourov. Muita tunnetumpia ajajia on traagisesti kuollut Andrei Kivilev (4. Tour de Francessa), Cyril Dessel (6. Tour de Francessa), Tarton continental -tiimin perustaja Rene Mandri, Tanel Kangert, Aksel Nõmmela ja Jaakko Hänninen muutamia poimittaessa kymmenien ammattilaisten joukosta

– Tavoittelin vakavasti continental tai procontinental-tallin paikkaa, mutta mitään ei kuulunut, joten päädyin tähän.

– Tähän talliin Ampler-tallin johtajalla Rene Mandrilla on hyvät suhteet ja sain häneltä hyvät suositukset.

– Talli ajaa paljon UCI-kisoja ja lisäksi Ranskan kovia amatöörikilpailuja. Lähden matkaan positiivisin mielin ja tarkoitus on voittaa kisoja ensi vuonna.

Lähden matkaan positiivisin mielin ja tarkoitus on voittaa kisoja ensi vuonna.

– Joulukuussa käyn paikan päällä ja tammikuun puolivälissä alkaa joukkueen kanssa harjoituskausi ja helmikuussa kilpailut.

– Joukkueesta tunnen entuudestaan yhden virolaisen ja lisäksi joukkueeseen liittyy Amplerin latvialainen Kristers Ansons. Joten tuttuja kavereita on, Juntunen kertoo.

Leevi Kervinen aloittaa puolestaan Amicale Cycliste Bisontinessa, jota on Besançonin kaupungin historiallisena pyöräilyseurana. Se on perustettu vuonna 1964 tavoitteena huipputason pyöräilijöiden kouluttaminen. Bisontinen nuori Romain Grégoire, joka voitti tämän vuoden Ranskan mestaruudet U19-miesten maantie- ja aika-ajossa, voitti tänä vuonna Trentossa myös saman luokan Euroopan mestaruuden. Bisontine nousi tulevaksi kaudeksi Ranskan 1. divisioonaan. Nuorten kehittäjänä Bisontine on Ranskan menestyneimpien joukossa, jonka ajajat ovat nuorten sarjoissa nousseet Ranskan mestaruuskilpailuissa useasti palkintopallille niin maantie, aika-ajossa, radalla kuin cyclocrossissakin. Seuran kasvateista tunnetuin on mestariajaja Thibaut Pinot, myös Andreit Vinokourov ja Kivilev ajoivat nuorempina joukkueessa.

Kerviselle pääsy uuteen joukkueeseen tietää tukea asunnon ja ruoan muodossa, mutta amatöörinä jää paljon kustannettavaa itselle ja perheelle. Paikan päälle on tarkoitus lähteä heti tammikuussa. Sitä ennen Kervinen suuntaa valmentajansa Esa Skytän kanssa Mallorcalle harjoittelemaan loppuvuodeksi.

Mainetta ja meriittiä ajajien kehittäjänä Bisontinella paljon.

– Tietenkin on hyvät fiilikset, ja kun saa Ranskassa asua, paikka on niin lähellä Sveitsin rajalla ja vuoristoja on, täydellistä harjoittelumaastoa mulle, kun tykkään niin mäestä.

– Sitä on sitten reilusti tarjolla niin treeneissä kuin kisoissa, ja kisoja tulee olemaan paljon.

– Mainetta ja meriittiä ajajien kehittäjänä Bisontinella paljon, myhäilee uuteen kehitysaskeleeseen tyytyväinen kaksinkertainen U19 Suomen mestari.

Akilleen pyöräilyn puheenjohtaja Ari Långsjö on kaksikon mahdollisuuksista mielissään, joka kertoo samalla siitä, että seurassa on tehty hyvää työtä nuorten pyöräilijöiden eteen.

Meidän tavoitteenamme Akilles Green Teamissä on luoda erinomaiset puitteet lahjakkaiden nuorten suomalaisten huippupyöräilijöiden kehitykselle.

– Meidän tavoitteenamme Akilles Green Teamissä on luoda erinomaiset puitteet lahjakkaiden nuorten suomalaisten huippupyöräilijöiden kehitykselle.

– On hienoa seuralle ja minulle henkilökohtaisestikin suuri ilo, että AJ ja Leevi pääsevät ottamaan urallaan seuraavan askeleen.

– Luotan poikiin, että tämä ei ole heidän viimeinen kehitysaskeleensa.

– Tänä vuonna lanseerasimme Green Team -sovelluksen, jonka tehtävänä on viedä ilmaston muutoksen vastaista taistelua yrityksissä eteenpäin ja samalla kerätä rahaa ilmastotyöhön ja nuorten huippupyöräilijöiden kehittämiseen.

– Toivomme saavamme sovelluksesta apua nuorten kehittämiseen, Långsjö kertoo seuran kehitystavoitteista.

Porvoon Akilles on suomalaisen pyöräilyn legendaarinen seura, joka on tuottanut kymmenittäin suomalaisia huippuajajia. Seura keskittyy valmentamaan ja kasvattamaan nuoria ajajia aina ammattilaisuuteen saakka. Akilles Green Team yhdistää ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun ja kilpapyöräilyn, ajaen teeman ”Racing For The Future” alla. Pyöräilylupausten, hienon lajin ja koko maapallon puolesta.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut