Kanada jatkoi voittoputkeaan Turussa – Naisleijonat jälleen alakynnessä

Kanada taivutti Suomen maalein 5–1 joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Rauno Laine / STT

Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkue ei viettänyt sunnuntaina lepopäivää, kun hallitsevat maailmanmestarit pyörittivät Suomen kumoon luvuin 5–1. Joukkueiden viikon kolmas kohtaaminen oli kanadalaisten hallintaa, vaikka toisessa erässä Suomi pääsi ajoittain vauhtiin mukaan Kanadan sortuessa jäähyilyyn. Kolmen harjoitusmaaottelun saldo oli Suomelle tyly kolmella tappiolla ja seitsemällätoista päästetyllä maalilla.

– Olihan tuo esitys parempi kuin lauantaina, mutta kyllä Kanada on ison askeleen Suomea edellä, päävalmentaja Pasi Mustonen summasi Turkuhallin kokemukset.

Mustosen mukaan kolmen harjoitusmaaottelun rupeama antoi osviittaa tulevalle ja kirkasti kuvaa menestymisen mahdollisuudesta.

– Joukkueeseen tulee varmasti muutoksia olympiakisoihin mentäessä. Meidän pitää hioa vielä ketjukokonaisuuksia ja erityisesti terästää ylivoimapeliämme.

Kanada pisti täyden vauhdin päälle alusta asti, ja Sarah Fillier vei Kanadan johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Ella Sheltonin ja Victoria Bachin maaleilla Kanada pääsi turvallisessa kolmen maalin johdossa erätauolle. Avauserässä Kanadan maalilla Ann-Renee Desbiens oli lähes toimettomana neljällä torjunnallaan, kun Suomen Anni Keisalalle kertyi 18 torjuntaa.

Vaihteeksi hyvä keskimmäinen erä

Toinen erä on monta kertaa ollut Suomelle akilleenkantapää maaotteluissa. Sunnuntaina oma maali pysyi toisessa erässä puhtaana, ja Susanna Tapani iski perinteistä piittaamatta kavennusmaalin.

– Liike ja ajatus kulki kyllä paremmin kuin lauantaina, mutta valitettavasti maalit jäivät yhteen, Tapani harmitteli.

– Kanada antoi hyvän oppitunnin siitä, millä tasolla huipulla pelataan. Tappioasemasta huolimatta jaksoimme kuitenkin taistella loppuun asti.

Naisleijonat kokoontuu joulukuun puolivälissä olympialaisten viimeistelyleirille, jolloin vastassa on poikajoukkueita.

– Leirin yhteydessä pelaamme kaksi harjoitusottelua B-junioreita vastaan. Toivottavasti saamme myös Pekingiin vielä yhden harjoituspelin ennen olympialaisten alkua, Mustonen kertoi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut