Lumilautailijat aloittivat Talman pop-up-parkissa treenit Peetu Piiroisen johdolla – Talma Ski avasi ensimmäisenä Etelä-Suomen rinteenä

Talma Ski avasi ensimmäisenä Etelä-Suomen rinteenä ja kävijöitä on ollut toista sataa joka ilta.

– Harjoittelurinne on lumetettu osittain ja siihen on tehty väliaikainen pop-up-parkki. Se on temppuilualue jossa on reilejä, putkia ja pressejä. Kiinnostus on ollut aika melkoinen, sillä reilusti toistasataa laskijaa on ollut jokainen ilta viikon ajan, markkinointipäällikkö Jani Pihlajaniemi kertoo.

Pohja on saatu kestäväksi sillä tamppaantunut lumi ei hevillä sula.

Lumilautailun erikoisseura Helsingin Lumilautailijat oli ensimmäisten joukossa harjoittelemassa Talma ski:ssä. Seura piti Warriors-ryhmälle vapaamuotoiset harjoitukset pienessä rinteessä.

Vancouverin olympialaisissa 2010 lumikourussa hopeaa voittanut Peetu Piiroinen on seuran valmennuskoordinaattori. Piiroinen piti hyvänä ideana, että Talma avasi pop-up-parkin. Hänestä tärkeintä on saada lumikontaktia ja pitää hauskaa.

– Kauden ensimmäiset treenit ja ihan hyvin on väkeä lähtenyt liikkeelle. Totutellaan taas ja tästä lähdetään viemään kautta läpi.

Fiilistellään ja aloitellaan.

Peetu Piiroinen

Hänestä pienetkin reilit voivat olla haastavia.

– Fiilistellään ja aloitellaan varovaisemmin tässä siihen asti, kunnes perherinne aukeaa. Sen jälkeen aloitamme pienryhmien harjoittelun. Talma sopii hyvin lautailuun ja nyt on heti hyvä aloitella varovaisemmin. Kyllä pienemmässäkin rinteessä saa tehtyä harjoitteita. Vauhti ei ole heti niin kovaa, niin tottuu taas lautailuun heti paremmin.

Pihlajaniemi kertoo, että pohja harjoittelurinteeseen saatiin yhdessä yössä, kun noin 15 tykkiä oli lumettamassa rinnettä.

Talmassa startti oli nopea.

– Marraskuussa avaaminen ei ole mitenkään ennätyksellistä, sillä joskus parkki on avautunut jo lokakuussakin. Nyt halusimme lumettaa heti, kun se oli mahdollista. Tämä on lähinnä palvelua asiakkaita kohtaan, sillä ahdastahan parkissa on. Sitten kun saamme enemmän rinteitä auki, niin se helpottaa kaikin puolin.

Parkki saatetaan joutua sulkemaankin nopeasti, jos tulee esimerkiksi vesisateita, mutta tällä hetkellä se ei ole ainakaan ihan heti näköpiirissä.

– Säätiedotus näyttää erittäin hyvältä, yöpakkasia on luvassa, niin se tietää tykityskelejä rinteelle. Uskon, että saadaan lisää rinteitä auki. Ensimmäisenä lumetetaan hissilinja eturinteisiin ja perherinne. Heti ammutaan lunta, kun pystytään ja hyvillä keleillä menee vuorokauden verran, että perherinne on lumetettu, Pihlajaniemi sanoo.

Viime kausi oli Talma Skille onnistunut.

– Ulkoliikunta oli hyvässä suosiossa korona-aikana. Moni koki laskettelun mielekkääksi tekemiseksi korona-aikana. Uskon, että jonkin verran tuli uuttakin porukkaa lajin pariin viime kaudella ja moni varmaan jääkin lajin pariin.

Alkavalla kaudella Schneesternin kokenut väki suunnittelee ja rakentaa jälleen Talman parkkeja hyppyreineen. Odotettavissa on taas turvallisia veistoksenomaisia hyppyreitä ja muuta vastaavaa, josta he ovat tunnettuja.

Talma Ski

Talmasta löytyy perhe- ja harjoittelurinteet, pipe ja kaksi parkkia, jossa temppuilla laudalla tai suksilla.

Korkeuseroa Talman suurimmissa rinteissä riittää 55 metrin verran.

Werneri Park on lasten oma lumimaailma.

Tälle kaudelle uusittu kaikki huoltokoneet ja -tilat.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut