Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola kilpailee varovaisin tavoittein Rukalla

Yhdistetyn MM-mitalisti Ilkka Herola on oppinut tuntemaan Rukan HS142-mäen Kuusamossa. Se on luonteeltaan oikullinen, rankaisee mielellään hyppääjää virheistä ja rakentaa yhdistetyn mäkiosuudella isot erot hiihtoon.

Yhdistelmä on Herolalle niin vaikea, että hän määrittelee nöyrästi tavoitteensa.

– Hyvä, kun selviän hengissä kotiin. Rukalla on ollut niin vaikeata, etten aseta hirveitä odotuksia kisoihin, Herola sanoi Hiihtoliiton mediatilaisuudessa lokakuussa ja vahvisti asian torstaina Rukan varakilpailun jälkeen.

– Tavoite on ennallaan.

Herola oli varakilpailussa 19:s. Ero kärkeen olisi lähes kaksi minuuttia ennen hiihto-osuutta, mutta sääennusteen mukaan varakisaa tuskin tarvitaan.

Rukan talvikisojen ohjelmassa on kolme yhdistetyn maailmancupin kilpailua perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Ne kilpaillaan hyvin talvisessa pakkassäässä.

Flunssa iski suomalaisiin

Päävalmentaja Petter Kukkonen vahvisti Herolan arviot mahdollisuuksistaan Rukan mäessä. Herolan ponnistustekniikka ja ilmalento eivät sovi HS142-mäkeen. Onnistuminen vaatisi häneltä täysosumaa, jollaista ei voi ennakoida.

– Pienet muutokset vaikuttavat tässä mäessä hypyn pituuteen jopa kymmeniä metrejä, jossain toisessa mäessä vain pari-kolme metriä, Kukkonen selvitti asiaa.

Suomalaismenestys on kaiken lisäksi Herolan varassa korostetusti. Jalkavammasta toipuva Eero Hirvonen aloittaa hyppyharjoittelun ensi viikolla ja palaa kisoihin aikaisintaan joulukuun lopulla Ramsaun maailmancupissa tai Rukan Continental-cupissa.

Perttu Reponen ei hypännyt varakilpailussa eikä välttämättä kilpaile perjantaina flunssan oireiden takia. Varakilpailussa toiseksi parhaana suomalaisena 34:nneksi sijoittunut Arttu Mäkiaho toipuu viime viikon flunssasta.

– Sitä nyt mietitään, kannattaako Artunkaan kilpailla toipilaana näin kauden alussa, Kukkonen kertoi.

Otto Niittykoski oli varakilpailussa 37:s ja Leevi Mutru 48:s.