Röiseland voitti naisten ampumahiihdon cupkisan Itävallassa, Minkkinen 24:s

Norjan Marte Olsbu Röiseland voitti ampumahiihdon naisten maailmancupissa 10 kilometrin takaa-ajokisan Itävallassa. Hän kukisti Hochfilzenissä toiseksi sijoittuneen Valko-Venäjän Hanna Solan reilulla neljällä sekunnilla.

Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Hanna Öberg runsaat 23 sekuntia voittajasta. Röiseland ampui yhden sakkokierroksen, Sola kolme ja Öberg yhden.

Suomen Suvi Minkkinen oli yhdellä sakolla 24:s (–2.06,2) Nastassia Kinnunen 53:s (–4.33,8) ja Mari Eder 55:s (–5.25,2).

Suomi kävi hakemassa miesten ampumahiihdon maailmancupin viestissä vauhtia koko jonon perältä

Suomen miesten viestijoukkue ei pystynyt sunnuntaina parhaimpaansa ampumahiihdon maailmancupin 4x7,5 kilometrin viestikilpailussa Itävallan Hochfilzenissa. Suomi sijoittui 27 joukkueen kilpailussa 17:nneksi. Suomi hävisi kilpailun voittaneelle Norjalle neljä minuuttia ja 41 sekuntia. Toiseksi tuli Ranska ja kolmanneksi Venäjä.

Suomalaisten toive hyvästä sijoituksesta kuihtui jo avausosuudella. Tuomas Harjula joutui käyttämään makuupaikalla yhden varapatruunan ja kiertämään pystyammunnan jälkeen yhden sakkokierroksen. Harjulan hiihtovauhtikaan ei ollut parasta mahdollista, joten Suomi oli avausosuuksien jälkeen koko joukon viimeinen.

Toisella osuudella Tero Seppälä ampui puhtaasti ja kiri kahdeksan sijaa päästäen Olli Hiidensalon kolmannelle osuudelle 19:ntenä. Hiidensalo käytti Harjulan tavoin makuupaikalla varapatruunan, mutta toi Suomen vaihtoon 13:ntena.

Ankkuriosuudella Joni Mustonen oli viimeisen ammunnan jälkeen 18:ntena ja toi Suomen maaliin pykälän paremmalla sijalla. Yhteensä suomalaiset hiihtivät kolme sakkokierrosta ja käyttivät yhdeksän varapatruunaa.

Maailmancupin kauden avausviestissä Ruotsin Östersundissa Suomi oli 13:s.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut