Porvoon Akilleen kasvatti Gusten Montonen on jälleen mukana Suomen miesten käsipallomaajoukkueeseessa – seuraavaksi suomalaiset lähtevät metsästämään EM-kisapaikkaa

Miesten käsipallomaajoukkue kohtaa tammikuun alussa Georgian kahdesti vuoden 2024 EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Päävalmentaja Ola Lindgren on valinnut miehistönsä tuleviin koitoksiin ja mukana on myös Porvoon Akilleen oma kasvatti, 23-vuotias Gusten Montonen.

Suomen joukkue koki takaiskun, kun marraskuun MM-karsintaturnauksen paras maalintekijä Benjamin Helander on sivussa joukkueesta loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Ola Lindgren katsoo kuitenkin positiivisena kohti pelejä.

– Meillä on lähes sama joukkue kuin marraskuussa.

– Joukkue on aika nuori ja toivottavasti he saivat lisää kokemusta edellispeleistä.

– Tietenkin Benjaminin poissaolo on iso asia, mutta meillä on kaksi hyvää paikkaajaa sille paikalle, eli Linus Lindberg ja Christoffer Thor, Lindgren miettii.

– Positiivisena uutisena on Richard Sundbergin paluu miehistöön ja lisäksi marraskuussa mukaan nostetut nuoret pelaajat osoittivat tasonsa.

Joukkue on aika nuori ja toivottavasti he saivat lisää kokemusta edellispeleistä.

– Nyt mukana uutena kasvona on myös Saksassa pelaava Edward Hammarberg.

– Sundberg on meille tärkeä pelaaja puolustuksessa ja on hyvä saada hänet takaisin.

– Santeri Vainionpää ja Viktor Grönmark näyttivät viime peleissä pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, ja toivottavasti he pystyvät jatkamaan samalla tavalla.

Suomi kohtaa Georgian ensin vieraskentällä 5.1., jonka jälkeen joukkueet kohtaavat toistamiseen 9.1. Vantaalla. Otteluparin voittaja etenee EM-karsinnan lohkovaiheeseen.

Georgia on Suomelle erittäin tuttu vastus, sillä maat olivat vastakkain myös vuoden 2022 EM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa sekä marraskuun MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen turnauksessa. Kolmesta edellisottelusta Suomi on voittanut yhden ja pelannut kahdesti tasan. Lindgren odottaa jälleen tasaisia vääntöjä.

– Georgialla ei ollut marraskuussa heidän parasta pelaajaansa mukana, ja nyt meiltä puuttuu Helander, Ola Lindgren toteaa.

– He ovat aina kova vastustaja. Heillä on paljon fyysisiä ja vahvoja pelaajia, joten varmasti taas on tulossa kaksi kovaa ottelua.

Joukkue

Suomen joukkue MM-karsintaan Georgiaa vastaan

Maalivahdit: Mikael Mäkelä, Dicken, ja Patrik Roslander GrIFK.

Kenttäpelaajat: Christoffer Thor Alingsås HK (SWE), Linus Lindberg HK Varberg (SWE), Sebastian Säkkinen BK-46, Roni Syrjälä Cocks, Fredrik Forss GrIFK, Viktor Grönmark HIFK, Santeri Vainionpää Cocks, Max Granlund Dicken, Robin Granlund GrIFK, Edward Hammarberg SG Flensburg-Handewitt (GER), Fredrik Karlsson LIF Lindesberg (SWE), Oliver Nordlund BK-46, Miska Henriksson BK-46, Gusten Montonen Amo HK (SWE), Jonathan Ekman BK-46, Richard Sundberg GrIFK.

Valmennus: päävalmentaja Ola Lindgren, valmentaja Teddy Nordling, maalivahtivalmentaja Vanja Radic.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut