Joensuu karahti puolivälieriin – Kähärä ylsi pykälän pidemmälle Dresdenin sprintissä ja hiihti parhaan sijoituksensa maailmancupissa

Jasmin Kähärän välieräpaikka ja kymmenes sija maailmancupin kilpailussa Saksan Dresdenissä lukeutuivat Suomen hiihdon lauantain harvoihin ilonaiheisiin. Kähärä puristi jatkoon vapaan sprintin aika-ajosta ja selvitti myös puolivälierän. Välierässä kyyti oli liian kovaa.

– Yritin ottaa helposti ja säästellä loppuun, että pääsisin mukaan kirikamppailuun. Minulla oli yllättävän paljon voimia lopussa, mutta vähän nopeammin olisi pitänyt päästä ohi italialaisesta (Greta Laurent). Olisin siten päässyt lähemmäs kärkinelikkoa, 21-vuotias Kähärä ruoti V Sportin televisiolähetyksessä.

Kähärä jätti italialaisen taakseen ja oli välieränsä viides. Ripeävauhtisessa erässä neljäs sija olisi tuonut finaalipaikan.

Kymmenes sija on Kähärän paras maailmancupissa ja toi jatkoa Lillehammerissa (30:s) ja Davosissa (23:s) napatuille sijoituksille, jotka jo kartuttivat maailmancupin pistesaalista.

– Kolme viikonloppua on mennyt koko ajan nousujohteisesti. En olisi osannut kuvitella, että voi näin hyvin mennä. Sijoitus kärkikymmenikköön, joten ei voi olla kuin tyytyväinen.

Joensuu ilahtui maajoukkuetoverin suorituksesta

Jasmi Joensuu oli toiseksi parhaana suomalaisena 15:s. Hän eteni puolivälieriin, mutta taival katkesi odotettua aiemmin. Rukalla ja Lillehammerissa Joensuu ylsi välieriin, joten menestysodotuksia oli jälleen.

– Harmittaa, mutta ei tämä ollut missään nimessä huono päivä. Lähdin kovin odotuksin. Mahtavaa, että saimme uuden välierähiihtäjän, Joensuu iloitsi Kähärän menestystä.

Sunnuntaina Dresdenin puistohiihtoladulla kisataan parisprintti.

– Hauska parisprintti. Lyhyitä osuuksia ja sopii minulle ja Jasminille. Hyvää tulosta haemme, Joensuu paalutti.

Ruotsin Maja Dahlqvist otti kauden neljännen peräkkäisen sprinttivoittonsa, kun hän oli vikkelin ennen Ruotsin Jonna Sundlingia ja Slovenian Anamarija Lampicia.

Taugböl otti ensimmäisen cup-voittonsa

Norjan Håvard Solås Taugböl on voittanut maastohiihdon maailmancupin miesten sprintin Saksan Dresdenissä. Osakilpailuvoitto on hänelle ensimmäinen. Norjalainen taivutti vapaan kilpailun lopussa Italian Federico Pellegrinon. Ranskan Lucas Chanavat oli kolmas ja Norjan Even Northug neljäs.

Lauri Vuorinen oli parhaana suomalaisena 20:s, Niilo Moilanen 27:s ja Juuso Haarala 29:s. He putosivat jatkosta puolivälierissä. Verneri Suhonen, Verneri Poikonen ja Lauri Mannila eivät selvinneet pudotushiihtoihin.

---

Juttua korjattu klo 15.57: Juuso Haarala oli 29:s, ei 27:s ja Niilo Moilanen oli 27:s, ei 29:s.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut