Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cetus ui viestissä Suomen ennätyksen, Kalle Mäkinen päätti Ari-Pekka Liukkosen mestaruusputken

Espoolaisen Cetuksen Aku Kaila, Miikka Ruohoniemi, Tuomas Kiviluoma ja Ari-Pekka Liukkonen uivat 4x100 metrin sekauintiviestin Suomen ennätyksen. Lyhyen radan Suomen ennätykseksi kirjataan nyt 3.32,53.

SE-aika syntyi Espoossa järjestettävien lyhyen radan SM-uintien kolmantena kilpailupäivänä lauantaina. Aiempi lyhyen radan Suomen ennätys oli Cetuksen vuonna 2015 uima 3.33,38.

Miesten 50 metrin vapaauinnissa Kalle Mäkinen päätti Ari-Pekka Liukkosen pitkän valtakauden. Mäkinen ui mestariksi ajalla 21,45, ja lajia vuosia hallinnut Liukkonen jäi toiseksi.

– Jännitin todella paljon ennen uintia, kun tiesin, että on mahdollisuus katkaista AP:n mestaruusputki. Sitä on moni yrittänyt rikkoa, niin on valtava kunnia olla se, joka sen teki, Mäkinen sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Tokion olympialaisten pronssimitalisti Matti Mattsson oli odotetun vahva 200 metrin rintauinnin finaalissa ja otti voiton ajalla 2.05,39.