Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit pääsi voitolla joulunviettoon erikoisesta KHL-ottelusta – "Meillä näkyy pieni kipsi"

Jokerien kolmen ottelun tappioputki päättyi keskiviikkona ja helsinkiläisseura siirtyi jääkiekon KHL:ssä joulunviettoon voitolla, kun se löi Dinamo Minskin 2–1.

Ratkaisu syntyi piinaavan myöhään, kun Kalle Kossila iski sinetin kauden kuudennella osumallaan jatkoajalla pelin 62. minuutilla.

– Katsoo tilastoja mitä tahansa, niin oli ansaitut kaksi pistettä, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki myhäili.

Jokerien viime aikojen maalinteon tuska hyppäsi taas silmille. Avauserässä kotijoukkue vei laukaukset 7–4, keskimmäisellä 20-minuuttisella jopa 14–3. Silti kolmanteen erään lähdettiin 1–1-tasatilanteesta.

– Edellisissä kolmessa ottelussa ammuttiin 90 kertaa, tehtiin niillä neljä maalia. Vastustajat taas laukoivat yhteensä 73 kertaa maaliamme kohti ja tekivät niillä yhdeksän maalia. Voittamisen hinta on ollut aika kova, Marjamäki vertaili.

Dinamon salamajohto oli mennyttä nopeasti. Jokerien tshekkipuolustaja David Sklenicka pommitti ylivoimalla ajassa 8.51 tasoitusmaalin. Sitten maalihana tukkoutui, eikä syy ollut vain maalivahti Aleksei Kolosovin venymisissä.

– Meillä näkyy pieni kipsi, porukkaa on ollut pois. Mutta tänään puolustettiin hyvin, Marjamäki puntaroi.

Lahjatoive, protesti ja yleisö

Jos Jokerit saisi haluamansa lahjan joulupukilta, maalinteon kohentumisen täytyy olla toivelistan kärjessä. Syksyllä maalinteko sujui.

Liigan 24 joukkueesta Jokerit oli silti ennen keskiviikkoista latonut neljänneksi eniten maaleja, 41 ottelussa 122, eli keskiarvoisesti 2,97 osumaa.

– Kun voittoja tulee, niin itseluottamus ja rentous löytyy, Marjamäki tiesi.

Dinamo Minskin kohtaamiseen mahtui myös protesti. Jokerien faniryhmä Eteläpääty ry ilmoitti Twitterissä jo ennalta, se pidättäytyy kokonaan kannustamasta pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia. Hiljaisuudella oli tarkoitus osoittaa solidaarisuutta sorretuille ja vailla ääntä oleville valkovenäläisille.

Erikoisesti peliä ei edeltänyt Valko-Venäjän hymni. Jokerit tviittasi ja pahoitteli nopeasti, että teknisen ongelman takia soitetuksi tuli väärä hymni.

Niin tunnistettavia faneja kuin muutakin yleisöä areenalla näkyi kovin vähän. Kamppailun kynnyksellä tapahtuneesta erityishinnoittelusta huolimatta, neljä lippua 40 eurolla, lehtereille saapui vain 3 248 katsojaa.

Nähtäväksi jää, miten tulevan sunnuntain tapaninpäivän Omsk-ottelu kiinnostaa, tiistaina Kunlun Red Star -pelissä ovet voivat koronapandemian takia olla säpissä yleisöltä.

– Viime vuosi oli kamalaa vetää ilman yleisöä. Hienoa, että yleisö pääsee katsomaan ja pitää huolta turvallisuudesta, Marjamäki kertoi.