Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Robert Helenius on toinen ehdokas maailmanmestari Tyson Furyn seuraavaksi vastustajaksi – ottelu voitaisiin käydä toteutuessaan jo maaliskuussa

Arvostettu nyrkkeilypromoottori Bob Arum kertoi Isobritannialaisen nyrkkeilymedia iFL TV:n haastattelussa, että 37-vuotias porvoolaisnyrkkeilijä, Robert Helenius olisi ehdolla WBC-liiton mestaruusvyötä hallussaan pitävän, 33-vuotiaan Tyson Furyn seuraavaksi vastustajaksi. Brittiläis-irlantilaisen Furyn piti alkuperäisen suunnitelman mukaan kohdata toistamiseen ykköshaastajaansa, 33-vuotias brittinyrkkeilijä Dillian Whyte WBC-liiton raskaan sarjan titteliottelussa. Ottelun palkkiojaosta on kuitenkin tullut epäselvyyksiä, ja Whyte on haastanut asian välimieskäsittelyyn. Ratkaisua odotellessa brittinyrkkeilijä voisi Arumin mukaan kohdata joko Andy Ruiz jr:n tai Heleniuksen.

– Promoottori Frank Warren ja minä etsimme nyt Furylle vastustajaa ottelemaan Manchesteriin tai Las Vegasiin maaliskuuksi. Vaihtoehtoina on Ruiz, jos hän on vapaa, tai sitten Helenius. Suomalainen on todella iso ottelija, joka osaa nyrkkeillä, 90-vuotias Arum kertoi iFL TV:n haastattelussa.

Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius on otellut ammattilaisurallaan 34 raskaansarjanammattilaisottelua, joista voittosaldo on 31. Edellinen voitto tuli lokakuussa Las Vegasissa, jolloin porvoolainen tyrmäsi puolalaisen Adam Kownackin kuudennessa erässä. Voittonsa myötä Helenius nousi samalla kärkihaastajaksi raskaan sarjan huippunimille, Oleksandr Usykille ja Anthony Joshualle. Ukrainalainen, 34-vuotias Usyk kukisti syyskuussa britti-iskijä, 32-vuotiaan Joshuan ja sai haltuunsa WBA-, IBF- ja WBO-nyrkkeilyliittojen mestaruusvyöt. Sky Sportsin mukaan Joshua on valmis haastamaan Usykin uusintaotteluun, ja tuon ottelun voittaja kohtaa mahdollisesti WBA-liiton kärkihaastajaksi nousseen Heleniuksen. Usykin ja Joshuan uusintaottelua kaavaillaan ensi keväälle.

Ammattilaisurallaan toistaiseksi voittamaton Tyson Fury (31–0–1), kukisti samaisena iltana raskaansarjan titteliottelussa haastajansa Deontay Wilderin, kun Helenius iski voiton Kownackinista. Jos ottelu Furya vastaan toteutuu maaliskuussa, on se Heleniuksen uran kovin ottelu tässä vaiheessa. Mahdollisella, raskaan sarjan ottelulla ei olisi kuitenkaan WBC:n titteliarvoa. Robert Heleniuksen manageri Robert Sundman ei kommentoi spekulointeja tulevasta ottelusta tässä vaiheessa millään tavalla. Bob Arumin kommenteista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös: Tyrmäyksellä Las Vegasissa voittanut Robert Helenius odottaa seuraavaksi suurta pääottelua – "Tämä voitto oli vain välietappi"

Lue myös: Robert Heleniukselle selvä voitto Adam Kownackista – puolalaisen kuudennen erän diskaus vaihtui Heleniuksen tekniseen tyrmäykseen

Suomalainen on todella iso ottelija, joka osaa nyrkkeillä.