Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokottamaton tähtitakamies Kyrie Irving palasi NBA:han

Koronarokotuksesta kieltäytynyt tähtitakamies Kyrie Irving palasi NBA-koripallokentille, kun hänen joukkueensa Brooklyn Nets haki 129–121-vierasvoiton Indiana Pacersista. Irving oli sivussa kauden ensimmäiset 35 ottelua, koska on kieltäytynyt ottamasta koronarokotetta.

New Yorkin viranomaismääräysten takia Irving ei saa pelata Netsin kotiotteluissa, eikä vieraspeleissä New York Knicksiä vastaan. Kauden alussa Nets linjasi, ettei halua peluuttaa Irvingiä pelkästään vieraspeleissä, mutta kauden edetessä joukkue on muuttanut kantaansa.

– Tämä ei ole ihannetilanne. Mutta taistelemme siitä läpi ja teemme kaikkemme pysyäksemme yhdessä, Irving sanoi heitettyään 22 pistettä.

Koronakaranteenien suuren määrän vuoksi NBA:ssa on tällä kaudella nähty useita lyhytaikaisilla sopimuksilla palkattuja pelaajia, joista osa ei ole pelannut NBA:ssa vuosiin.

– Kun meillä on läjä kymmenen päivän sopimuksella tulleita pelaajia ja meillä on kaveri, joka voi pelata, mikä olisi ero kymmenen päivän sopimuspelaajan ja osa-aikaisen pelaajan välillä, Netsin valmentaja Steve Nash selitti Irvingin ottamista kokoonpanoon.

Irving perusteli lokakuussa rokotteesta kieltäytymistä sillä, että ajattelee omaa parastaan.

– En ole kummankaan puolen asiamies. Teen vain sen, mikä on parasta minulle. Tiedän seuraukset, ja jos se tarkoittaa, että minut tuomitaan, niin se on minun osani, Irving sanoi tuolloin.