Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Akilleen hiihtokoulu potkaistaan jälleen käyntiin – koulun opettajina toimivat hiihtokoulun entiset oppilaat ja nykyiset kilpahiihtäjät

Porvoon Akilleen perinteinen hiihtokoulu avaa jälleen ovensa. Hiihtokoulun opeista pääsee nauttimaan neljänä oppikertana, joista ensimmäinen oppitunti on heti tiistaina 18.1. kello 18–19. Kokonniemen hiihtostadiolla (Aurora-hallin takana). Muut oppitunnit ovat 25.1., 1.2. ja 8.2. Aika ja paikka on kaikilla oppitunneilla sama. Koulun opettajina toimivat Akilleen omat juniorikilpahiihtäjät, muun muassa Sofia Valasti ja Santeri Kortejärvi, jolla onkin päävastuu koulun vetämisestä. Akilleen hiihtokouluun voi ilmoittautua ennakkoon Akilleen kotisivuilta oheisen linkin kautta: https://forms.gle/jSXK4xJXEgbKTRV88.

Hiihtokouluun mahtuu 40 oppilasta ja tässä vaiheessa mukaan onkin ilmoittautunut ennakkoon jo parikymmentä innokasta oppilasta. Hiihtokoululaiset kokoontuvat Kokonniemen hiihtostadionille kello 17.45 ja mukaan pitää ottaa omat sukset, sauvat ja monot.

– Hiihtokoululla on Akilleessa jo pitkät perinteet, Akilleen hiihtojaoston puheenjohtaja Katja Laitinen kertoo.

– On meillä toki ollut välissä vuosia, jolloin koulua ei ole järjestetty, muun muassa lumipulan vuoksi.

– Viime talvena hiihtokoulun kaikki ryhmät paukkuivat yli. Sen vuoksi laitoimme nyt tuon 40 koululaisen rajan.

– Hiihtäminenhän on tällä hetkellä tosi suosittua ja sille on selvää tilausta.

Hiihtokoululla on Akilleessa jo pitkät perinteet

– Olihan se hienoa katsoa, kun Kokonniemeenkin avattiin ensilumenlatu, niin siellä hiihtivät kaikenlaiset hiihtäjät. Oli huippuhiihtäjiä, hiihtäjiä vanhemmista hiihtäjistä nuorempiin, lapsia, nuoria ja perheitä.

– Nyt on selkeästi huomattu, että maastohiihto on hyvä laji.

– Tässä ajassa sitä voi myös harrastaa helposti, varsinkin, kun luntakin piisaa juuri nyt hyvin.

Porvoon Akilleen hiihtojaosto tarjoaa laadukasta hiihtoharjoittelua kaikille porvoolaisille ja lähiseudulla asuville. Lapsi- ja junioritoiminnan lisäksi, seuran tavoitteena on myös huippu-urheilun edistäminen. Porvoolaisseura haluaa mahdollisuuksiensa mukaan luoda puitteita urheilijoilleen, niin kansallisen, kuin kansainvälisen tasonkin saavuttamiseksi.

– Tavoitteenamme on jatkuvasti kehittää toimintamme ja ylläpitää harjoitusryhmiämme eri ikäisille ja eritasoisille hiihtäjillemme, Laitinen toteaa.

– Tervetuloa mukaan toimintaamme!