Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurske aitoi ennätyksellään kolmanneksi Karlsruhessa, Neziri jäi alkueriin

Reetta Hurske avasi kilpailukautensa komeasti, kun hän juoksi kolmanneksi Saksan Karlsruhessa kisatussa 60 metrin aitojen kansainvälisessä kilpailussa. Hurske juoksi finaalissa ennätyksensä 7,96, ja jo alkuerässä hän kellotti 7,98.

Suomen kaikkien aikojen 60 metrin aitojen hallitilastossa Hurskeen edellä on vain SE:n 7,91 haltija Nooralotta Neziri, joka jäi Karlsruhessa alkueriin juostuaan 8,20.

– Sanoin Nooralotalle ennen kilpailua, että nyt voi tulla mitä vaan ennätyksen ja 8,10:n välillä. Tiesin treenien perusteella, että olen hyvässä kunnossa, mutta kilpailukauden ensimmäinen kisa on aina vaikea. En muista, milloin olisin jännittänyt näin paljon ennen kilpailua, Hurske sanoi tiedotteessa.

– Alkuerästä jäi sellainen fiilis, että reagoin hyvin, mutta ensimmäiselle aidalle tulo oli vähän treenimäinen. Pääsin vauhtiin vasta toisella aidalla. Muuten se oli kohtuullisen tasapainoinen juoksu. Finaalissa läksin vaan kirkastamaan vauhtia ja nauttimaan. Se kai tuli hyvin, kun en ole koskaan kovempaa juossut.

Hurske alitti myös maaliskuisten MM-hallien rajan.

– Sinne voisi mennä, jos juoksu lähtee kulkemaan vielä vähän paremmin, Hurske sanoi.

Neziri oli alkuerässään kuudes. Finaaliin vaadittiin aikavertailusta 8,12.

– Peli oli ohi oikeastaan heti, kun pyssy pamahti. Jotenkin vaan herpaannuin lähdössä. Jäin siinä varmaan sekunnin kymmenyksen. 60 metrin aidat on sellainen laji, jossa ei tuollaisia eroja oteta kiinni, Neziri sanoi tiedotteessa.

Nezirille kilpailu oli ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Viime keväänä tuli selän rasitusvamma, ja olympiakesän kilpailut jäivät yhteen, kun heinäkuinen takareiden lihasrevähtymä päätti kauden torsoksi heinäkuussa.

– Jostain se on aloitettava kipuaminen takaisin ylös. Harjoitukset ovat menneet vaihtelevasti, mutta 8,10:n alitusta odotin, että saisin kaksi juoksua. Se olisi tyydyttänyt, Neziri sanoi.

Karlsruhessa kilpaili myös korkeushyppääjä Ella Junnila. Hän oli viides ylitettyään 184. Yritykset korkeudesta 188 eivät onnistuneet.