Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola vaikeuksien kautta kahdeksanneksi – mäessä odottelua, ladulla liian yksinäistä

Yhdistetyn suomalaisässä Ilkka Herolalla riitti vaikeuksia, kun maailmancupin kolmen kisan viikonloppu jatkui Itävallan Seefeldissä. Koronaviruksen tuomalta pitkältä kisatauolta perjantaina seitsemännellä sijalla palannut Herola oli lauantaina kahdeksas.

Tuulen riepottelemassa mäessä Herola oli 15:s, kun hyppy jäi 99,5 metriin. Herola kuvaili tuulten lähes tunnilla venyttämää mäkikisaa klassisella mäkitermillä: vatulointia oli taas kerran.

– Ollut haasteellista täällä näiden kelien kanssa, melkoiseksi vatuloinniksi menee. Mutta eihän sille tietysti mitään voi, ja pitkä oli odottelu (mäkitornissa). No, oma hyppy oli sellainen perus, tuon parempaan ei tämänhetkisellä reservillä pysty. Nuo 80-prosenttiset suoritukset eivät ihan kuitenkaan riitä, Herola suomi tiedotteessa mäkisuoritustaan viitaten pitkään kilpailutaukoonsa.

Ladulla Herola oli vasta yhdeksänneksi paras, kun perjantaina hän oli hiihtoajoissa kolmas.

– Mäkisuoritus oli niukasti liian huono, ei päässyt (ladulla edellä menevään) porukkaan mukaan. Lenkki täällä on niin tasainen, ettei siinä yksinään ole mitään tehtävissä. Ei voi minkään, jatketaan taistelua.

Herola jäi lopulta reilun minuutin kisan voittaneesta Saksan Vinzenz Geigeristä. Maailmancupin kärkimies, Itävallan Johannes Lamparter oli toinen hävittyään Geigerille 1,7 sekuntia.

Riiberillä harvinaisen vaikeaa

Norjan Jörgen Graabak oli kolmas, mutta norjalaisriemua synkensi ykköstähti Jarl Magnus Riiberin päivä. Kauden kaikki kahdeksan aiempaa maailmancup-kisaansa voittanut Riiber oli mäkiosuudella suurissa vaikeuksissa vaikeassa tuuliraossa, eikä hiihtokaan sujunut. Riiber oli lopputuloksissa vasta kymmenes.

Riiberin pitkään jatkunutta ylivoimaa kuvastaa se, että tämän kauden voittoputkensa ohella hän voitti myös viime kauden viisi viimeistä cup-kisaa joihin otti osaa. Edellisen kerran hän ei noussut korkeimmalle palkintokorokkeelle maailmancupissa viime vuoden tammikuun 24. päivä Lahdessa, kun Japanin Akito Watabe jätti norjalaistähden toiseksi.

Jesse Pääkkönen oli lauantain kisassa 44:s, Perttu Reponen ja Otto Niittykoski keskeyttivät. Seefeldin tripla päättyy sunnuntain kisaan, ja sen jälkeen yhdistetyssäkin suunnataan kohti Pekingin olympiakoitoksia.