Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola päätti paluuviikonlopun kuudenteen sijaan: "Tästä on mukava jatkaa kohti olympialaisia"

Yhdistetyn suurin suomalainen olympiatoivo Ilkka Herola päätti Seefeldin kolmen kisan maailmancup-viikonlopun kuudenteen sijaan sunnuntaina. Mäkiosuus peruttiin, ja Herola lähti varamäkitulosten myötä ladulle 12:ntena, 54 sekunnin päässä kärjestä. Hiihtovauhti 12,5 kilometrin matkalla oli joukon toiseksi kovinta, mutta terävimpään kärkeen ei ollut saumoja.

– Ihan ehjä päivä. Oli aikalailla selvää ettei mäkeen päästä (tuuliolojen takia), ja varakisa oli oikeastaan ratkaissut sen, ettei ihan kärkitaistoon kisassa päästä. Mutta ihan ehjä hiihto ja pääsi nelossijasta tappelemaan, vähän tuli ehkä avattua (hiihto-osuus) liian kovaa ja eväät ehkä oli jo syöty siinä lopussa. Vaikea sanoa mitä olisi parhaalla mahdollisella tavalla käynyt, mutta ihan hyvä näinkin, Herola summasi tiedotteessa.

Herolan sijoitukset Seefeldin tripla-viikonlopusta olivat seitsemäs, kahdeksas ja kuudes. Hän palasi Seefeldissä maailmancupin kisoihin koronavirustartunnan pakottamalta varsin pitkältä tauolta.

– Kokonaisuutena ihan ehjä paluu näihin kisahommiin ja siihen voi kyllä olla tyytyväinen. Tästä on mukava jatkaa kohti olympialaisia, Herola päätti.

"Hyvin pelissä mukana"

Myös maajoukkuevalmentaja Petter Kukkosta Herolan paluu rohkaisi. Erityisesti tietenkin se, että korona ei näyttänyt jättäneen merkkejään.

– Ihan hyvä comeback-viikonloppu. Hyvin pelissä mukana. Hyvä merkki, että virus ei ollut jättänyt mitään elimistöön, hiihtokunto näyttäisi olevan aika normaali, Kukkonen totesi tiedotteessa.

Ja kuten tuttua, tekemistä on vielä hyppäämisessä. Herola on tällä kaudella hypännyt maailmancupissa sijoja väliltä 10–28, ja Pekingin olympialaisiin haetaan hyppysilausta vielä Seefeldissäkin.

– Yksi porras pitäisi saada hyppyyn lisää, jotta parhaat saadaan haastettua. Maanantaina vielä kokeillaan päästä täällä mäkeen, viimeinen harjoitus paineettomasti ja siinä voisi vielä pikkaisen tekniikkaa hioa. Sen jälkeen urheilija valmis olympialaisiin, Kukkonen kuvaili.

Pekingin olympiayhdistetyt alkavat 9. helmikuuta normaalimäen kisalla.