Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurske voittoon Berliinissä, Neziri kolmas: "Oli hyviä juoksuja, muttei mitään ihmeellistä"

Reetta Hurske aitoi voittoon naisten 60 metrin aitajuoksussa Berliinin kansainvälisissä kilpailuissa. Suomalaisvauhti oli mainiota, sillä Nooralotta Neziri oli kolmas.

Hurske ehti alkuerässäkin voittoon ajalla 8,02, ja loppukilpailussa alittui kahdeksan sekuntia lukemin 7,99. Hollannin Zoe Sedney oli toinen ajalla 8,05 ja Neziri kolmas ajalla 8,08. Neziri juoksi saman ajan myös alkuerässä, ja aika on hänelle talven paras.

Hurske juoksi viikko sitten kauden avauksessaan Karlsruhessa ennätyksensä 7,96.

– Oli hyviä juoksuja, muttei mitään ihmeellistä. Karlsruhessa viikko sitten oli parempi fiilis. Tämä oli sellainen peruspäivä, Hurske vertaili tiedotteessa Berliinin juoksujaan Karlsruheen.

– Nyt juoksu lähtee aika hyvin, meno oli tasapainoista ja loppusileäkin toimi. Sitä on kyllä harjoiteltukin. Kyse on siitä, että pitää osata ottaa vielä hyvin loppusileän askelet.

Hurske jatkaa seuraavaksi Puolan Lodziin, jossa kisataan viikon päästä.

– Nyt tarkoitus on treenata vähän kovempaa ennen Lodzin kilpailua, koska sen jälkeen alkaa kilpailuputki, jossa ei ehdi paljon harjoitella, Hurske sanoi.

Miesten 60 metrin aitajuoksussa Elmo Lakka kellotti ajan 7,87 jääden ilman finaalipaikkaa. Loppukilpailuun vaadittiin aikavertailusta aika 7,74.

– Lähdössä tuli huonoja askelia ja melkein heti sen jälkeen kolhin kättä naapuriradan kaverin kanssa. Se juoksu oli sitten siinä, Lakka totesi tiedotteessa.

Duplantis kauden korkeimmalle - uusi ME jäi vielä haveeksi

Ruotsin seivässuuruus Armand Duplantisin maailmanennätysjahti jatkuu. Perjantaina Berliinin kansainvälisissä kisoissa Duplantis ylitti maailman tämän talven kärkituloksen 603, mutta omissa nimissä oleva ME 618 jäi voimaan kolmen 619-yrityksen epäonnistuttua.

Duplantis avasi kautensa viime viikolla Karlsruhessa ylittämällä 602. Tuolloin mies totesi, että ennätykseen on saumoja. Kenties piankin.

– Tuntui olleen aika lähellä. Vaikea sanoa (milloin ennätys syntyy), koska se on todella korkealla ja vaatii täydellisyyttä. Hyviä yrityksiä on ollut, mutta ei tarpeeksi täydellisiä. Mutta luulen nyt tietäväni mitä pitää tehdä, ja se (ennätys) tulee pian, Duplantis jutteli Karlsruhessa tuolloin.

Duplantis kilpailee seuraavaksi Uppsalassa ensi keskiviikkona. Kenties ruotsalaisyleisö saa todistaa uutta maailmanennätystä.

Simo Lipsanen loikki voittoon Ranskan hallikisoissa

Suomen Simo Lipsanen voitti perjantaina Ranskan Miramasissa yleisurheilun kansainvälisissä hallikisoissa miesten kolmiloikkakilpailun. Lipsanen loikki voittotulokseksi 16,52.

Lipsanen ponnisti tuloksen 16,52 kilpailussa kaksi kertaa. Hänen kaikki kuusi loikkasuoritustaan kantoivat yli 16 metriä.

– Juoksu tuntui tosi hyvälle. Pikkuisen jäi kontakteihin parannettavaa. Kaikki mitatut hypyt olivat aika tasaisia, mutta sellaista piikkihyppyä ei vielä tullut, Lipsanen kertoi Urheiluliiton verkkosivuilla .

Lipsasen hallikauden alku on ollut lupaava. Viikko sitten Saksan Karlsruhessa hän ponnisti 16,71, tuolloinkin tasaisen sarjan kera.

– Syksyn harjoituskausi meni hyvin. Treenit vietiin läpi suunnitelmien mukaan, ja hallikauden pääsin aloittamaan hyvillä mielin. Se sellainen pitkä hyppy antaa vielä odottaa itseään, mutta kilpailukausi on vasta alussa, Lipsanen tuumi.

Toiseksi Miramasin kilpailussa sijoittui ranskalainen Benjamin Compaore, jonka paras tulos oli 16,26.

------

Lähteenä myös uutistoimisto TT.