Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perungan Pojat otti lentopalloliigassa selkeän kotivoiton – "Yhdeksäs sija on se, mitä tavoittelemme"

Hakkuri Fredric Gustavsson teki 18 pistettä, kun Perungan Pojat otti perjantaina tärkeän voiton lentopallon Mestaruusliigan peräpään taistossa TuTo Volleystä erin 3–0.

Urallaan liigan pistepörssinkin voittanut Gustavsson iski 24 passista pisteensä, eli hyökkäysten onnistumisprosentti oli hakkurille huikea 75. Toiseksi paras prosentti oli keskipelaaja Atro Bergillä, joka iski seitsemästä passista viisi pistettä, eli prosentti oli 71.

– Tämä oli tärkeä voitto. Tässä tilanteessa yhdeksäs sija on se, mitä tavoittelemme. Paransimme peliä selvästi verrattuna edelliseen, kun hävisimme Ducksille, Berg sanoi.

Toki passari Reece Dixonin prosentti oli sata, kun kahdesta hyökkäyksestä tuli kaksi pistettä. Joukkueen hyökkäysprosentti oli 59, kun TuTo Volleyn vastaava luku oli 36. Vieraiden tehokkain oli yhdeksän pistettä koonnut keskipelaaja Tatu Vuorenmaa.

Ottelu oli PerPon kolmas peräkkäinen kotiottelu Rovaniemellä, tammikuun lopulla se voitti myös tärkeässä ottelussa Oulun Ettan myös 3–0. PerPo pelaa kuusi seuraavaa ottelua vieraissa ja palaa kotisaliin vasta 28. helmikuuta, jos koronamuutoksia ei tule.

Runkosarjassa sijalle 10 ja 11 sijoittuneet joukkueet pelaavat paras viidestä -systeemillä säilymisestä ja karsintoihin joutumisesta.

Ykkössarjan mestari ja liigan putoamiskarsinnat hävinnyt joukkue pelaavat sitten paras viidestä -menetelmällä liigapaikasta. Liigakarsinnan voittaja saa oikeuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2022–23.