Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päävalmentaja Kukkonen panttaa yhdistetyn edustusnelikkoa – "Annetaan urheilijoiden keskittyä rauhassa"

Yhdistetyn kilpailijat valmistautuvat olympia-avaukseen, joka kilpaillaan Zhangjiakoun mäkikeskuksessa ja ankarissa hiihtomaastoissa keskiviikkona. Suomen edustajat kilpailuun julkistetaan tiistaina, mutta ainakin Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voivat olla varmoja paikoistaan.

Joukkueen maanantaina järjestämästä mediatilaisuudesta saattoi aistia, että Arttu Mäkiaho ja Perttu Reponen olisivat muut kilpailijat ja Otto Niittykoski jäisi varamieheksi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen on varmasti ilmoittanut joukkueelle, ketkä ovat kilpailuvuorossa. Epävarmassa koronatilanteessa hän jättää kuitenkin julkistuksen tiistaihin.

– Päätetään joukkue viime hetkellä siltä varalta, että tulisi jotain terveysjuttuja. Annetaan urheilijoiden keskittyä rauhassa, Kukkonen peippaili mediaa.

Mäkiaho on nousukunnossa

Yhdistetyn miehistö saapui kisapaikalle viime torstaina.

Päävalmentajan mielestä joukkue on saanut Zhangjiakoussa hyvän tuntuman sekä mäkeen että hiihtoreittiin. Se koskee varsinkin Herolaa ja Hirvosta, mutta myös Mäkiahoa.

– Hiihdin sunnuntaina tehoharjoituksen. Se tuntui sopivasti pahalta ja onnistui yllättävän hyvin verrattuna reissun ensimmäiseen hiihtolenkkiin, Mäkiaho kertoi kokemuksistaan.

– Harjoituksesta jäi positiivisia fiiliksiä.

Mäkiaho valmistautui kisoihin Itävallan Seefeldissä.

– Sain leirillä laadukkaita harjoituksia. Sen jälkeen teki hyvää käydä kotona rauhoittumassa. Pari viime viikkoa on mennyt niin, etten lähtisi muuttamaan harjoittelussa mitään. Joulukuun vaikeuksien jälkeen kunto on ollut koko ajan nousussa.

Olympialaisten hiihtoreitin Mäkiaho tunnusti raskaaksi.

– Pitää olla alkuvauhdin kanssa tarkkana, ettei ylitä limittiä, Mäkiaho kaavaili.

Mäkiaho on ollut tällä kaudella maailmancupissa parhaimmillaan 17:s.

Reposella ja Niittykoskella vaikeampaa

Perttu Reponen kehui Zhangjiakoun HS106-hyppyriä. Hiihdossa hänellä on ollut pieniä ongelmia.

– Ensimmäinen mäkiharjoitus oli vähän kaksijakoinen. Tuli kaksi hyvää ja yksi huonompi hyppy, Reponen kertoi mäkiharjoituksesta.

– Tuntui ihan kivalta ja tykkäsin mäestä. Oli mukava hypätä.

Reposen kilpailu Seefeldin maailmancupissa päättyi keskeytykseen hengitysvaikeuksien takia.

– Eilen teimme ensimmäisen kovemman hiihtoharjoituksen ja vieläkin oli vähän vaikeuksia. Sen jälkeen on tehty toimenpiteitä, katsotaan, olisiko niistä apua, Reponen pohdiskeli.

Otto Niittykoski on tuskaillut sekä hyppy- että hiihtotuntuman kanssa. Hyppääminen eteni hyvään suuntaan, mutta kehitys tyssäsi kaatumiseen Val di Fiemmen maailmancupissa.

– Tatsi katosi. Tuntuu, etten ole myöskään parhaassa hiihtokunnossani. Kunto ei tunnu sellaiselta kuin haluaisi, Niittykoski tunnusti.

Niittykoski kokee, ettei hän ole vielä sopeutunut vähähappiseen ilmaan 1 700 metrissä.

– Hiihto paranee varmasti, kun tottuu korkeuteen, Niittykoski jatkoi.