Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora joutui Marko Anttilan tavoin koronaeristykseen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Jussi Olkinuora on viety koronaeristykseen Pekingin olympialaisissa. Suomen olympiajoukkue vahvisti asian vuorokauden vaihduttua Kiinassa jo tiistain puolelle.

Olkinuoran lisäksi Leijonien tiedottaja Petteri Hietanen on antanut positiivisen koronatestin, ja myös hänet on viety eristykseen.

– Sekä Olkinuoralla että Hietasella on takana Suomessa hiljattain todennettu koronavirustartunta. Testitulokset muuttuivat ennen lähtöpäivää negatiivisiksi, ja he pääsivät matkustamaan Kiinaan ja ovat päässeet myös toimimaan Kiinassa, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki sanoi tiedotteessa .

Olkinuora on toinen Leijonien pelaaja, joka on joutunut Pekingissä koronaeristykseen. Oireeton hyökkääjä Marko Anttila on ollut eristyshotellissa viime perjantaista lähtien, kun hän antoi Kiinassa positiivisen koronatestituloksen.

Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen kertoi sunnuntaina, ettei Anttilan eristyksessä pitämiselle ole lääketieteellistä perustetta.

– Samalla tavalla kuin Anttilalla, heidän (Olkinuoran ja Hietasen) muuttunut tilanteensa ja päätymisensä eristyshotelliin liittyy ct-arvojen heittelyyn. Lääketieteellisen ymmärryksemme mukaan he ovat täysin terveitä, eivätkä he ole aiheuttaneet tai aiheuttaisi muille tartuntariskiä, Lehtimäki sanoi.

Olympiakomitean tuoreen tiedotteen mukaan "Anttilan tilanteessa on tapahtunut käänne positiiviseen suuntaan". Hänellä on mahdollisuus vapautua eristyksestä, jos tiistain koronatestin ct-arvot eivät ole määritellyn rajan alapuolella.

Turnaus alkaa torstaina

KHL:ssä Metallurg Magnitogorskissa pelaava Olkinuora oli Leijonien ykkösmaalivahti viime vuoden MM-kisoissa, joissa Suomi otti MM-hopeaa. Hän kuului myös Suomen MM-kultajoukkueeseen vuonna 2019.

Leijonien muut maalivahdit Pekingissä ovat Harri Säteri ja Frans Tuohimaa. Jokerien Janne Juvonen nimettiin aiemmin kotimaahan jääväksi varamaalivahdiksi.

Suomen miehet aloittavat olympiajääkiekon torstaina Slovakiaa vastaan. Muut lohkovastustajat ovat Ruotsi ja Latvia.