Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään olympialaisissa kahdessa lajissa – nappaako Ilkka Herola mitalin?

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa alppihiihdossa ja yhdistetyssä.

Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho ja Perttu Reponen aloittavat olympiaurakkansa yhdistetyn normaalimäen kilpailussa. Suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Herolaan, vaikka hänen olympiavalmistautumisensa ei sujunut ongelmitta.

Herola joutui pitämään kilpailutaukoa oireettoman koronatartunnan takia ja palasi tositoimiin Seefeldin maailmancupin kisoissa tammikuun lopussa. Hänen sijoituksensa Seefeldissä olivat lupauksia herättävästi seitsemäs, kahdeksas ja kuudes.

– Hyvä, ettei tarvitse lähteä olympiahommaan kahden kuukauden kilpailutauolta. Tähän hetkeen tauolla ei pitäisi muutenkaan olla negatiivista vaikutusta. Tuskin sillä enää on väliä, olinko kuukausi sitten kotona vai kisoissa, Herola sanoi.

Yhdistetyn mäkiosuus alkaa Zhangjiakoun HS106-mäessä Suomen aikaa kello 10. Kymmenen kilometrin hiihto-osuus alkaa kello 13.

Hyvitystä suurpujottelun pettymyksille

Naisten pujottelussa ovat suomalaisalppihiihtäjistä mukana Riikka Honkanen, Erika Pykäläinen ja Rosa Pohjolainen. Pykäläinen ja Honkanen aloittivat olympiaurakkansa maanantaina suurpujottelulla, jossa tuloksena oli molemmilla avauskierroksen ulosajo.

– Laskemisesta ei tullut yhtään mitään, koska minua jännitti niin paljon, Honkanen kommentoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Myös Pohjolaisen oli alun perin tarkoitus olla suurpujottelussa mukana, mutta hän päätti keskittyä vain pujotteluun, koska suurpujottelu ei ollut sujunut harjoituksissa.

Pujottelun avauskierros alkaa Yanqingissa Suomen aikaa kello 4.15. Toinen kierros on vuorossa kello 7.45.